Wat is chronische vaatziekte?

Chronische vasculaire ziekte is een aandoening die op lange termijn schade, beschadiging of de vernieling van de bloedvaten in het lichaam houdt. Vasculaire ziekte kan worden bepaald honderden medische aandoeningen, waaronder chronische veneuze insufficiëntie, perifere arteriële ziekte en spataderen. Inzicht in de basisprincipes van chronische vasculaire ziekte moedigt individuen zich meer bewust van hun lichaam, normale versus abnormale functie en het belang van het zoeken naar onmiddellijke behandeling wanneer hij of zij iets verkeerds opmerkt zijn.

Beschrijving

Vasculaire ziekte is medisch gedefinieerd als onderbroken bloedtoevoer naar een deel van het lichaam. Het lichaam bevat slagaders, die zuurstofrijk bloed vervoeren van het hart, of de aderen, die de-zuurstofrijk bloed terug naar het hart voeren. Elke ziekte of schade die de circulatie van zuurstof en de zuurstofrijk bloed beïnvloedt naar of van het hart als een vasculaire aandoening. Omstandigheden op lange termijn worden gedefinieerd als chronische.

Oorzaken

Vasculaire ziekte kan worden veroorzaakt door accumulatie van vetafzettingen en cholesterol in de bloedvaten. Perifere arteriële ziekte is een van deze voorwaarden, veroorzaakt door verstopping van slagaders. Renale arterie ziekte is een chronische aandoening die wordt veroorzaakt door verstopping van de slagaders en congenitale en abnormale groei en ontwikkeling van nier of nieren en urinewegen vaten. Andere chronische vasculaire aandoeningen zoals spataderen worden veroorzaakt door defecte kleppen in de aderen die de bloedtoevoer reguleren. Hypertensie, vetrijke diëten en roken zijn ook oorzaken van sommige chronische vasculaire aandoeningen zoals aneurysma's.

Behandeling

Veranderingen in levensstijl, zoals stoppen met roken, meer bewegen en na een voedzaam en evenwichtig dieet kan helpen bij sommige chronische vasculaire ziekte processen zoals perifeer vaatlijden. Medicijnen kunnen worden aangeboden afhankelijk van het geval te helpen verbeteren en de hartfunctie te beschermen. Medicijnen om te helpen bij het voorkomen van bloedstolsels, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners worden vaak voorgeschreven in die gediagnosticeerd met een chronische vasculaire ziekte.

Symptomen

Afhankelijk van de aandoening kunnen meerdere symptomen hebben chronische vasculaire ziekte. Bijvoorbeeld, sommige van de meest voorkomende symptomen van cardio myopathie of afwijkende grootte van het hart massa is kortademigheid, bloed is niet goed zuurstof en pijn op de borst (angina pectoris). Een diepe veneuze trombose (bloedstolsels) kan presenteren met zwelling en pijn in de onderste ledematen, terwijl zorgvuldig bewaken van de bloeddruk is ook een goede indicatie van abnormale circulatie problemen.

Risico's

Familiegeschiedenis, ras, geslacht en leeftijd bepalen vaak onze fysieke make-up, en zijn factoren kunnen we niet veranderen, maar we hebben wel de controle over een deel van de externe oorzaken van de ontwikkeling van een chronische vasculaire ziekte. Een deel van de risico's die we kunnen controleren zijn roken, cholesterol en overgewicht. Screening tests detecteren vaak vroege vasculaire ziekte door het gebruik van de borst x-stralen, stress testen, echo en bloedonderzoek diagnostiek.