Wat is Black Gum Disease?

Wat is Black Gum Disease?

Meest tandvleesontsteking begint met een ontsteking die veroorzaakt bloeden en terugtrekkend tandvlees en kan worden omgekeerd vroege behandeling. Black tandvleesontsteking is een heel andere omstandigheid. Dit is een ernstige infectie die tandvlees doodt en vereist onmiddellijke aandacht van een parodontoloog. Auto-immune aandoeningen, stress, roken en slechte voeding alle factor in de aanwezigheid van zwarte tandvleesaandoeningen.

Effecten van tandvleesaandoeningen

Tandartsen schatten dat ongeveer 75 procent van de mensen in Noord-Amerika boven de 35 jaar en meer dan de helft van de mensen ouder dan 18 hebben een vorm van tandvleesontsteking, meestal gingivitis. In gingivitis, het tandvlees geïrriteerd raken als gevolg van ophoping van tandplak en tandsteen. Tandsteen is de stof tandplak verkalkt in indien niet snel genoeg weg geborsteld. Gingivitis kan vaak worden verholpen met een professionele gebitsreiniging, samen met regelmatig poetsen en flossen.

Effecten van parodontitis

Indien niet behandeld snel genoeg, kan gingivitis ontwikkelen tot meer ernstige tandvleesontsteking heet parodontitis, waarbij tandvlees bloedt gemakkelijk en wijken van de tanden. De behandeling begint met een gespecialiseerde tandarts, riep een parodontoloog, het uitvoeren van tandheelkundige scaling en root schaven om het tandsteen te verwijderen. Wanneer parodontitis niet behandeld, veroorzaakt schade aan het kraakbeen en botten rond de tanden. Het leidt uiteindelijk tot verlies van tanden.

Identificatie van Black Gum Disease

Zwarte gom ziekte technische term acute necrotiserende periodontale ziekte, en het is een ernstige bacteriële infectie. Het lijkt stomp tandvlees plaats van de gebruikelijke kegelvorm en functies onaangename geur, pijn, spontaan bloeden en zwart, dood weefsel. Mensen worden vatbaar voor deze infectie met een combinatie van stress, slechte voeding, roken, auto-immuun ziekten en virale infecties, waaronder human immunodeficiency virus. Iedereen met deze symptomen moet een parodontoloog onmiddellijk zien.

Behandeling van Black Gum Disease

De behandeling bestaat uit het nemen van systemische antibiotica, zoals amoxicilline, clavulaanzuur of metronidazol, en het verwijderen van het beschadigde weefsel door een parodontoloog. Een Franse studie in 2006 toonde ook aanzienlijk snellere verbetering rokers bij toediening lokale zuurstoftherapie naast de antibiotica, als hulpmiddel bij het verminderen destructieve anaerobe microorganismen. De patiënten hadden minder gom schade dan niet ontvangen van zuurstoftherapie.

Trench Mouth

Een extra ziekte die gom verkleuring veroorzaakt acute necrotiserende ulceratieve gingivitis, de zogenaamde sleuf mond, als gevolg van slechte mondhygiëne. De naam slang werd bedacht tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de soldaten moesten blijven in loopgraven voor langere tijd en ontwikkelde acute gevallen van gingivitis. De ziekte is zeldzaam tegenwoordig, maar als het toch gebeurt, symptomen zijn onder meer een grijze film die het tandvlees, samen met bloeden en ernstige pijn bij het poetsen, eten of zelfs slikken. Zoals met zwarte tandvleesontsteking, moet een persoon met een van deze symptomen van een parodontoloog onmiddellijk zien.