Wat is betrokken bij een colonoscopie?

Elk jaar meer dan 141.000 Amerikanen krijgen een diagnose van colorectale kanker, terwijl 53.000 sterven aan de ziekte jaarlijks (2005 statistieken, de meest recente beschikbare), meldt de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Een primaire factor in het succes van de behandeling van dikke darm ziekten is vroege opsporing via colonoscopieën.

Identificatie

Tijdens een colonoscopie, een arts een nauwe buis in uw rectum met een camera aan de ene kant, waardoor de arts om te zien in de dikke darm en zoeken naar afwijkingen zoals poliepen of tumoren. Artsen soms verwijder kleine weefselmonsters voor laboratoriumanalyse tijdens de procedure.

Voorbereiding

Om de dikke darm te verwijderen, uw arts zal waarschijnlijk een heldere vloeistof dieet aanbevelen voor een tot drie dagen vóór de ingreep, volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse. De avond voor uw procedure, moet u wellicht een sterk laxeermiddel te nemen of gebruik maken van een klysma, een oplossing die spoelt elke bebouwde afval uit uw rectum.

Tijdens de procedure

Tijdens de colonoscopie, zal uw arts u een kalmerend middel te geven, hetzij in een pilvorm of intraveneus, zodat u geen ongemak tijdens de procedure hoeft te voelen. Een colonoscopie duurt meestal 30 minuten tot een uur, legt de Mayo Clinic.

Na de procedure

De meeste patiënten herstellen van de sedatieve binnen één tot twee uur na de procedure en zijn in staat om naar huis terug te keren, meldt de National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Je mag darmgassen ervaren of merken een kleine hoeveelheid bloed in je eerste stoelgang na de procedure.

Overwegingen

Vermijd het rijden gedurende 24 uur na een colonoscopie, zodat het kalmeringsmiddel te slijten, suggereert de Nationale Digestive Diseases Information Clearinghouse. Als u koorts of ernstige buikpijn te ontwikkelen, zich duizelig en zwak of ervaring zeer bloederige stoelgang na een colonoscopie, vragen dringende medische aandacht.