Wat Is Basilar Consolidatie?

Wat Is Basilar Consolidatie?

Basilaire consolidatie is een pathologische ziekte proces dat plaatsvindt bij bepaalde typen longinfecties. Consolidatie kan de luchtstroom blokkeren door je longen, waardoor je kortademig of vermoeid voelen. Terwijl de consolidatie alleen is zelden een levensbedreigende aandoening, kan ernstige complicaties voordoen als het onbehandeld blijft.

Beschrijving

"Basilar" verwijst naar de basis, of onderkant van je longen. Uw rechter long bestaat uit drie lobben: de bovenste, middelste en onderste. Omdat uw hart bevindt zich aan de linkerkant van uw lichaam, waardoor er minder long ruimte in je borstholte, uw linker long bestaat slechts uit een bovenste en een onderste kwab. Met betrekking tot uw longen, betekent de term "basilaire" consolidatie consolidatie in een of beide onderste lobben.

Consolidatie

Hoewel het een algemene term die verwijst naar de accumulatie van vreemde stof "consolidatie van de longen" betekent meestal een bacteriële infectie of pneumonie, aanwezig is. Een geconsolideerd gebied bevat dikke, viskeuze vloeistof bestaande uit bacteriën, witte bloedcellen en ander vuil. In zijn boek, "Rapid Recensie Pathologie," Dr Edward Goljan, MD, classificeert bacteriële longontsteking in twee verschillende categorieën: bronchopneumonie, met fragmentarisch gebieden van consolidatie gedurende een of meer lobben, en lobaire longontsteking, dat is consolidatie die een hele kwab vult .

Locatie

Terwijl consolidatie in elk gebied van je longen kan vormen, de meest voorkomende locatie is de onderste lobben. Ingeademde zuurstof reist door een netwerk van vertakkende luchtwegen, totdat zij tot kleine luchtzakjes genaamd alveoli, dat is waar zuurstof uitwisseling plaatsvindt tussen je longen en bloed.

Bij rechtop staan, ernst verbindt meer van de ingeademde lucht aan de onderkant van de longen dan de toppen van de longen. Lobaire longontsteking vestigt zich dan ook meestal in de onderste lobben. Er natuurlijke afweermechanisme van het lichaam, neutrofielen (een soort witte bloedcel), samen met andere ontstekingscellen, valt de bacterie, waardoor consolidatie.

Bacteriële longontsteking

Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health, bacteriële longinfecties zijn de meest voorkomende oorzaken van longontsteking. Bij volwassenen, Streptococcus pneumoniae is de meest voorkomende oorzaak van bacteriële longontsteking. S. pneumoniae kan van persoon tot persoon worden verspreid door kleine druppeltjes lucht, op dezelfde wijze dat griep verspreidt. Algemene symptomen geassocieerd met bacteriële pneumonie omvatten hoge koorts, rillingen en een productieve hoest, dat wil zeggen een hoest die brengt vloeistof uit de longen.

Diagnose en behandeling

Artsen gebruiken verschillende methoden om de aanwezigheid van basilaire consolidatie identificeren. Twee van deze methoden zijn het luisteren naar ademhaling door middel van een stethoscoop en tikken op je ribbenkast. Hospitalisatie afhankelijk van de ernst van de ziekte en de algemene gezondheid anders. Uw arts zal een antibioticum natuurlijk onmiddellijk, gevolgd door een aangepaste cursus van de behandeling, indien het laboratorium resultaten dit nodig achten beginnen.