Wat Is autolyzed gistextract?

Er wordt vaak gezegd dat een roos door een andere naam zo zoet zou ruiken. Evenzo, glutamaten, van al hun verschillende bronnen, even destructief voor die gevoelig zijn voor chemische toevoegsels, zoals MSG. Geautolyseerde gist extract is een belangrijke bron van glutamaten en wordt veel gebruikt als smaakversterker in veel verwerkt voedsel dat we eten.

Hoe het werkt

Geautolyseerde gistextract verbetert de smaak van het voedsel. Het werkt door het chemisch veranderen van uw smaakpapillen. Het bevat een aanzienlijke hoeveelheid van het enzym vrij glutaminezuur, waardoor smaakpapillen hartige en vlezige smaak beter aanvoelen. Het is algemeen toegevoegd aan snacks zoals chips, maïs chips of crackers en heeft opgedaan grote populariteit onder de fabrikanten, omdat het vrij glutaminezuur verbetert de kruiden en de smakelijkheid van het product.

De Feiten

Autolyse is een chemisch proces waarbij zout en levende gisten wisselwerking. Het zout zorgt ervoor dat de levende gisten in wezen zichzelf vernietigen - de spijsverteringsenzymen in de gist "eten" zelf. Dit creëert een inactieve gist met een heel andere groep eiwitten. Verdere verwerking creëert autolyzed gistextract. Veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten het ingrediënt; maar wat weinig mensen zich bewust van is dat geautolyseerde gistextract, met zijn hartige aroma is ook een overvloedige bron van glutamaten. Als je gevoelig bent voor MSG, zul je ook gevoelig voor geautolyseerde gistextract zijn, volgens een rapport van de Universiteit van Columbia.

Hoe glutamaten invloed op het lichaam

Glutamaten beïnvloeden meerdere gebieden in het lichaam. Sommige van de bijwerkingen zijn allergische reactie, hoge bloeddruk, hoofdpijn, schade aan hersencellen, taurine-deficiëntie en de daaruit voortvloeiende problemen met de spijsvertering, oorsuizen, onregelmatige hartslag, een lage bloedsuikerspiegel, schade aan het netvlies en astma. MSG lijkt ook de hypothalamus, die honger, lichaamstemperatuur en de werking van de hypofyse reguleert beïnvloeden, en in grote hoeveelheden, kunnen zenuwcellen overstimulatie veroorzaken van celdood. De pancreas wordt gestimuleerd door glutamaat en langdurige blootstelling kan leiden tot type 2 diabetes.

Symptomen en Side Effects

Sommige symptomen die mensen ervaren na blootstelling aan geautolyseerde gistextract en MSG bevatten zweten, rood gezicht, hoofdpijn, gevoelloosheid of tintelingen rond de mond, gezicht druk, snelle hartslag, kortademigheid, pijn op de borst, zwakte en misselijkheid. De meeste mensen ervaren milde symptomen en geen verdere behandeling nodig.

Wat kunt u doen?

Als u last bijwerkingen geautolyseerde gistextract, is het belangrijk om het te vermijden. Dit wordt vooral lastig omdat glutamaat van nature in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals geautolyseerde gistextract samen met gehydrolyseerde eiwitten, natrium-caseïnaat, calcium caseïnaat, gestructureerd eiwit, plantaardige proteïne-extract en gistextract. Dit betekent dat het nemen van extra tijd om etiketten te lezen, begrijpen de additieven die vaak worden gebruikt in voedingsmiddelen en houd het simpel. Wanneer u uit te gaan naar een restaurant moet u de serveerster te vragen over de vraag of ze MSG gebruiken in hun voedsel en wees ervan bewust dat veel bouillons en sauzen waarschijnlijk "smaakversterkers" zoals geautolyseerde gistextract zal bevatten. Zo veel als mogelijk, de stok met de hele voedsel en degenen die minimaal worden verwerkt.