Wat Is Aroma Therapy?

Wat Is Aroma Therapy?

Aromatherapie is een methode om plantenextracten of etherische oliën, holistische welzijn te behouden. Scent wordt geloofd door velen om de genezing te bevorderen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Geschiedenis

Hoewel de exacte datum van de herkomst onduidelijk is, kan verwijzingen naar aromatherapie te vinden in het Oude Testament en in de graven van het oude Egypte. De term "aroma-therapie" werd bedacht door de Franse wetenschapper Rene Maurice Gattefosse in 1928, en betekent letterlijk 'genezing door aroma. "

Origins

Aromatherapie oliën worden uit plantaardige materialen gescheiden door middel van processen die bekend staat als de distillatie of koude persing. De afzonderlijke oliebron afhankelijk van de installatie; kamille olie bijvoorbeeld wordt geëxtraheerd uit de bloemen, terwijl basilicumolie wordt geëxtraheerd van bladeren. Het resultaat is een geconcentreerde olie typisch verdund in een "drager" (neutraal) olie voor gebruik.

Theorie

Chemische bestanddelen van elke olie hebben verschillende effecten op het lichaam en de hersenen. Esters, gevonden in kamille en lavendel, zijn anti-schimmel en sederende. Kaneel, kruidnagel en basilicum oliën bevatten allemaal Esters, die diureticum en antiseptische zijn.

Functie

Wanneer het lichaam inademt of absorbeert deze bestanddelen wordt een signaal ontvangen door de hypofyse en hypothalamus klieren van de hersenen. Ze besluiten om te ontspannen of het zenuwstelsel dienovereenkomstig te stimuleren.

Praktijk

Aromatherapeuten gebruiken deze criteria, onder andere, de juiste olie te kiezen. Hoewel de werkzaamheid onvoldoende wetenschappelijk bewijs, veel persoonlijke rapporten ondersteunen haar geprezen voordelen.