Wat Is Applied Health Informatics?

Wat Is Applied Health Informatics?

Applied gezondheid informatica is een gebied met medische informatie-opslag en de verwerking van het gebruik van het systeem-analytische tools die het beheer van de controle en de besluitvorming te verbeteren. Het maakt gebruik van computertechnologie bij de opslag en analyse van medische informatie.

Betekenis

Er is een groeiende behoefte aan toegepaste gezondheid informatica die zorgt voor een efficiëntere standaard levering van diensten onder professionals in de gezondheidszorg. Het biedt aanzienlijke verbetering van die medische professionals in staat zijn om te wisselen en te verwerken communicatie in de medische praktijk en het management met behulp van computertechnologie.

Functies

Hardware en software worden gebruikt met communicatie-inrichtingen om een ​​netwerk dat verzamelt en analyseert informatie en verbetert medische procedures op een geschikte wijze te vormen. Het kan worden toegepast in verschillende gezondheid omgevingen, zoals ziekenhuizen, revalidatiecentra, de eerstelijns gezondheidszorg en algemene medische praktijken.

Technologieën

Medische informatica gebruiken IT-technologieën zoals elektronische medische dossiers, barcodering, geautomatiseerde provider order entry, radio frequency identification, klinische beslissingsondersteunende systemen, geautomatiseerde automaten voor medicatie doses, en Picture Archiving en communicatiesystemen voor radiologische beelden. Het integreert ook elektronische communicatie, dat is beveiligd en veilig.

Effecten

Met een georganiseerde medische procedure en informatie direct beschikbaar via de toegepaste gezondheid informatica-technologie, beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zijn in staat om een ​​betere patiëntenzorg.

Potentieel

De vooruitgang in de computer technologie, geïntegreerd in de medische sector opent een weg voor een efficiënter beheer van patiëntendossiers door automatisering, high-speed verwerking van patiëntgegevens en informatie, en verbetering van geleverd in de medische professie diensten.