Wat Is anergische Depressie?

Anergische depressie verwijst naar een specifieke set van symptomen die meer opvallen dan anderen in de individuele hen ervaart. Mensen die een anergische vorm van depressie misschien niet hebben een aantal van de andere klassieke symptomen van depressie. Iemand met deze symptomen verward zouden kunnen worden voor luie of het hebben van een andere vorm van depressieve stoornis.

Definitie en criteria van depressie

De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Revised (DSM-IV-TR, 2000) heeft specifieke criteria waaraan moet worden voldaan voor een persoon te worden gediagnosticeerd met een depressieve stoornis.
Er is een verschil tussen een depressieve episode (MDE) en hebben van depressieve stoornis (MDD). Twee worden gediagnosticeerd met een depressie, moet u ten minste één episode en de afwezigheid van symptomen die duiden op een ander type stemmingsstoornis hebben. Zo zou een manische episode wijzen bipolaire stoornis.
Een MDE heeft twee categorieën van symptomen. De eerste categorie bevat:

Aanhoudende gevoel van verdriet, het zijn "blauw of naar beneden." Aanhoudend gebrek aan plezier in dingen die je ooit heb genoten (anhedonie).
De tweede categorie omvat: Slapeloosheid of hypersomnie (onvermogen om te slapen of te veel slapen). Verandering in eetlust (het eten van te veel of te weinig). Vermoeidheid / verlies van energie. Psychomotore retardatie of agitatie (bewegingen worden geageerd, schokkende of neem een ​​grote inspanning). Moeite met concentreren, het onvermogen om beslissingen te nemen. Overdreven, onverklaarbare schuldgevoelens of een laag zelfbeeld. Terugkerende gedachten aan de dood of zelfmoord.
In totaal moet vijf van de negen symptomen (tenminste één ondervinden van de eerste categorie, en vier of meer uit de categorie twee voor een periode van twee weken of meer worden gediagnosticeerd met MDD.

Definitie van anergische Depressie

Dictionary.com definieert anergie als een tekort of gebrek aan energie. Verwijzend naar de DSM criteria voor MDD, wordt anergie hoofdzakelijk gespeeld in de symptomen (bijvoorbeeld, verlies van belangstelling, gebrek aan energie, psychomotorische retardatie).
Echter, er is een erkenning dat anergische depressie ziet er een beetje anders uit dan mensen die niet deze symptomen ervaart.
Een blog met de naam "Psycho Babble met Dr. Bob" werd gekenmerkt door een bericht door een man rapportage hij lijdt aan anergische depressie. Deze man noemde zichzelf voortdurend ontbreken energie of motivatie om het punt waar het slopende in het dagelijks leven. Daardoor deze man zich dwingen minimale taken die de typische persoon weinig tot niet moeilijk zou uitvoeren.

Anergie als een atypische depressie

Aangezien depressie verschillende vormen kan aannemen (zoals er negen unieke symptomen), is anergic depressie bekend als atypische depressie.
Atypische depressie is de meest moeilijk te behandelen, omdat de mensen die het hebben zijn in staat om licht verhoogde stemmingen relatieve ervaren om positieve gebeurtenissen.
Terwijl een persoon met anergische depressie de energie en motivatie gedurende hun typische dag zou missen, waarschijnlijk zijn ze in staat om het geluk te ervaren wanneer iets positiefs gebeurt, zoals een vriend het bezoeken of ontvangen van een gunstige beoordeling op het werk.
Hierdoor herkennen eventuele atypische depressie, en vooral de anergische type is moeilijker. Lijdt kan simpelweg gezien worden als lui of apathisch.

Andere Soorten anergische Stemmingsstoornissen

Anergisch depressie is gevonden begeleiden medische ziekte, vooral bij oudere patiënten. Een aantal studies in de jaren 1990 bleek dat stimulerende medicatie hielp behandelen deze symptomen.
Andere stemmingsstoornis, genaamd dysthymie, een low-level depressie (wat betekent dat de symptomen minder ernstig of uitgesproken), dat duurt minstens twee jaar. Anergie is een typisch symptoom van dysthymie.
Anergie kan ook worden ervaren in een bipolaire stoornis wanneer een persoon ervaart een depressieve cyclus.

Behandeling

De behandeling voor anergische depressie zal niet veel verschillen van de behandeling van andere vormen van depressie.
Monoamine oxidase remmers of selectieve serotonine heropnameremmers, die helpen reorganiseren neurotransmitters (chemicaliën) in de hersenen, levensvatbaar opties voor de behandeling van depressie.
Specifieke vormen van therapie kan ook nuttig blijken en helpen inboezemen lange termijn veranderingen, Cognitieve gedragstherapie (CGT) zal specifieke gedachten te pakken en sluit ze aan op gedrag.
Een persoon met anergische depressie zou de motivatie om de afwas aan het punt ontbreekt er schimmel op hen. CBT zal helpen bij het opsporen van de gedachte achter het vermijden van het uitvoeren van de taak en de cliënt helpen veranderen de manier waarop ze denken.
Motivational Interviewing helpt klanten onderzoeken hun ambivalentie om positieve veranderingen te bevorderen. Een gebrek aan motivatie en het onvermogen om positieve keuzes zijn belangrijke kenmerken van anergische depressie.
Groep therapie kan nuttig zijn als het blootstelt een persoon anderen met vergelijkbare problemen of situaties. Groepstherapie kan een persoon om te profiteren van klinische interventies, evenals het inzicht van anderen met soortgelijke ervaringen.