Wat is adenocarcinoom van de maag?

Een adenocarcinoom is kanker van de maag. Hoewel er vele vormen van maagkanker, adenocarcinoom is de meest voorkomende. Volgens de Mayo Clinic, wordt aangenomen dat meer dan 90 procent van maagkanker veroorzaakt door een adenocarcinoom. De diagnose van de ziekte vroeg kan problematisch zijn omdat het vele jaren kan duren voordat je symptomatisch geworden. Er zijn verschillende risicofactoren die kunnen bijdragen aan de ziekte, zoals infectie met de bacterie Helicobactor pylori. Behandelingen van de ziekte kan zeer afhankelijk van hoe ver gevorderd de kanker is.

Helicobacter pylori

Volgens de Merck Manuals Online Medical Library, wordt aangenomen dat het voorkomen van een H. pylori-infectie heeft bijgedragen tot veel gevallen van maagkanker. H. pylori is een soort van bacteriën die kunnen worden verspreid via speeksel, watervervuiling en fecale materie. Omdat H. pylori is een stevig en goed aangepaste bacteriën, kan de uitroeiing van H. pylori moeilijk zijn. Door een H. pylori infectie, zal je maag lijden aan chronische ontsteking, poliepen en zweren. Na verloop van tijd, zal de ontwikkeling van adenocarcinoom leiden.

Dieet

Slechte voedingsgewoonten kan bijdragen aan de ontwikkeling van andenocarcinoma. Een dieet met weinig fruit en groenten, en veel zout en vet bewerkte voedingsmiddelen kan leiden tot gezondheidsproblemen. Andere factoren zijn roken, erfelijkheid en bloedarmoede. Natrium nitraten, die kan worden gevonden in verwerkt vlees, zijn ook gekoppeld aan de ontwikkeling van adenocarcinoom.

Symptomen

In het vroege stadium van adenocarinoma, kunnen uw symptomen bootsen de symptomen van een maagzweer. U kan een pijnlijk brandend gevoel te voelen in je buik, dat transfers naar uw borst. Het is ook gebruikelijk om ernstige buikkrampen die niet mag verdwijnen voelen. U kunt ook een vol gevoel voor het einde van een maaltijd, zelfs als de maaltijd is klein. Bloedarmoede kan het gevolg zijn van een bloeding in uw maag of als gevolg van het onvermogen van je lichaam om goed te absorberen vitamine B12. Vitamine B12 is essentieel voor de vorming van de rode bloedcellen.

Het zien van een arts

Als je begint te ernstige misselijkheid en braken, gewichtsverlies, chronische brandend maagzuur of indigestie te ervaren, is het belangrijk om een ​​specialist te zien. Die lijden aan deze symptomen voor een aanhoudende hoeveelheid tijd is abnormaal. Andere waarschuwingssignalen kunnen zijn bloed braken, geelzucht ontwikkelen of die ontlasting die teerachtige of zwart verschijnen.

Diagnose

Veel tests zullen worden uitgevoerd om maagkanker op te sporen. Volgens Merck, als de ziekte ver genoeg gevorderd is, zal uw arts in staat zijn om een ​​grote massa op te sporen in je buik bij het drukken op je buik. CT-scans, röntgenstralen, biopsieën en barium X-stralen worden gebruikt om de ziekte te bevestigen. Als je zijn gediagnostiseerd, zal het stadium van uw kanker worden geëvalueerd en een cursus van de behandeling zal worden gegeven.

Behandelingen

De behandeling hangt af van hoe je geavanceerde adenocarinoma is. Uw arts kan ervoor kiezen om tumoren te verwijderen als ze klein genoeg zijn. Een gastrectomie kan worden uitgevoerd als er een aanzienlijke hoeveelheid kanker zich in de maag. Alleen het gedeelte van de maag getroffen door de ziekte worden verwijderd. Een totale gastrectomie wordt uitgevoerd als je hele maag wordt beïnvloed. Andere behandelingen omvatten bestraling en chemotherapie, die kankercellen te doden.