Wat is acute astma?

Acute astma geeft een plotseling ontstaan ​​van astma. Dit begin kan heel eng, vooral als je niet bekend bent met de borden in de aanloop naar een aanval zijn. Triggers en preventie zijn de sleutel bij de behandeling van acute astma, dus leren hoe te herkennen en aanvallen kan bespaart u een bezoek aan het ziekenhuis te voorkomen.

Astma

Astma is een chronische ziekte die miljoenen Amerikanen treft. Aanvallen optreden wanneer luchtwegen zijn geblokkeerd of vernauwd door ontsteking. Algemeen astma begint in de kinderjaren, maar de laatste jaren heeft een toenemend aantal volwassenen gediagnosticeerd met astma.

Triggers

Niet iedereen is gevoelig voor astma. Als u of uw familie een voorgeschiedenis van astma en / of allergieën, is de kans groter dat je vatbaar voor deze ziekte zijn. Als u niet zeker bent, is het het beste te laten testen door uw allergoloog. Een acute astma-aanval kan worden veroorzaakt door overmatige lichaamsbeweging, maar in de meeste gevallen, allergenen veroorzaakt. Gemeenschappelijke astma triggers zijn huidschilfers van huisdieren, stof, veren, rook en zelfs agressieve geuren zoals parfums. Bovenste luchtweginfecties zijn ook boosdoeners voor het instellen van een acute astma-aanvallen.

Symptomen

Aan het begin van een acute astma-aanval is er een directe benauwdheid. Ademhaling wordt zeer moeizaam, en een piepende ademhaling en hoesten vaak gepaard gaan met de kortademigheid. Als je niet kan herwinnen regelmatige ademhaling in je eentje binnen een paar minuten of geen vrijstelling krijgen van inhalator uw snelwerkende, moet u onmiddellijk naar het ziekenhuis.

Preventie

Het houden van uw astma onder controle kan helpen acute astma-aanvallen te voorkomen. Houd uw indoor allergieën op afstand met behulp van een luchtreiniger en een HEPA-filter stofzuiger. Bijhouden van uw longfunctie met behulp van een peak flow meter. Een peak flow meter meet je de luchtstroom, die geeft je een goede indicatie zal geven als je in gevaar bent van een acute astma-aanval.

Medische behandelingen

Er is geen genezing voor astma, dus het is het beste met uw arts over het krijgen van uw symptomen onder controle te acute aanvallen te vermijden om te spreken. Als u uw inhalator snelwerkende gebruiken meer dan twee keer per week, is het tijd om actie te ondernemen. Er zijn vele preventieve medicijnen beschikbaar, waaronder inhalers en orale medicatie, die uw arts kan voorschrijven. In extreme gevallen kan een orale steroïden of thuis vernevelaar worden voorgeschreven.