Wat is Acne rosacea?

Wat is Acne rosacea?

Acne rosacea - of, zoals meestal wordt genoemd, rosacea - is een chronische huidaandoening. Het heeft karakteristieke, acne-achtige symptomen en komt het meest voor bij volwassenen. Hoewel een aantal factoren blijken rosacea veroorzaken, de exacte oorzaak is onbekend. Rosacea is niet te genezen, maar er zijn een aantal van de behandeling opties beschikbaar.

Definitie

Acne rosacea komt meest in lichte huid volwassenen tussen de leeftijden van 30 en 50 Het is verschillend van acne in dat het later gebeurt in het leven en niet zijn voorzien van de Whitehead en mee-eter puisten gebruikelijk in acne. Rosacea is even vaak voor bij mannen en vrouwen en vooral van invloed op mensen van Europese afkomst. Het wordt zelden gezien bij kinderen of bij mensen met een donkere huid.

Oorzaken

Theorieën de oorzaak van rosacea variëren van de aanwezigheid van verhoogde niveaus van bepaalde peptiden, een reactie op huid irritatants of geneesmiddelen, een neurologische afwijking waardoor sensorische neuronen gevoelig voor de bijzondere ontsteking worden. Wel is bekend dat bepaalde voedingsmiddelen en omgevingsfactoren kan een rosacea uitbraak. Deze triggers zijn lichaamsbeweging, stress, alcohol, koude weer, gekruid voedsel en dranken die cafeïne bevatten, zoals koffie of thee.

Symptomen

De symptomen van acne rosacea zijn onderscheidend. Ze omvatten gewoonlijk rood, een rode vlekken; roodachtig, acne-achtige bultjes; en cysten, allen gelegen op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Facial bloedvaten kunnen vergroot worden en, indien de aandoening niet wordt behandeld, de neus kan rood en gezwollen. Rosacea kan vaak de ogen aantasten, waardoor ze droog, pijnlijk, gevoelig voor licht worden en roze of rood worden weergegeven.

Diagnose

Acne rosacea kan een moeilijke voorwaarde te diagnosticeren, omdat de ernst verschilt en de symptomen kan toenemen en afnemen in de tijd. De meest voorkomende methode om de diagnose rosacea is voor een arts om het individu met medicijnen gericht voor de genezing van acne te behandelen; Als de symptomen niet verdwijnen na een periode van verscheidene studies de toestand vermoedelijk rosacea.

Behandeling

Hoewel acne rosacea ongeneeslijk, er een verscheidenheid van levensvatbare behandelingen. Orale antibiotica zoals amoxicilline of doxycycline worden vaak voorgeschreven. Gentle gezichtsreinigingsmiddelen worden aanbevolen. Een reeks lichte behandelingen met behulp van gepulste of laserlicht gebruikt. PDT of fotodynamische therapie, waarbij een fotogevoelige licht wordt toegepast, dan licht geactiveerd wordt een andere behandeling. In een poging om niet leiden tot rosacea uitbraken, sommige mensen vermijden gekruid eten, warme dranken, extreme weersomstandigheden, alcohol en cafeïne.