Wat Hormoon Is de bijnier Secrete?

Wat Hormoon Is de bijnier Secrete?

De bijnier bestaat uit twee componenten, de bijnierschors en bijniermerg. De bijnierschors produceert steroïden die in drie groepen die worden ingegeven door het adrenocorticotroop hormoon vrijgegeven door de hypofyse vallen. Het bijniermerg produceert twee hormonen die worden veroorzaakt door het zenuwstelsel.

Corticosteroïden - bijnierschors

Corticosteroïde steroïden bestaan ​​van de twee hormonen cortisol en corticosteron. Cortisol beheert de manier waarop het lichaam reageert benadrukken en gebruikt koolhydraten, vetten en eiwitten. Corticosteron helpt tegen inflammatoire effecten in het lichaam met behulp van cortisol.

Aldosteron - bijnierschors

Aldosteron ondersteunt bloeddruk en het volume door de hoeveelheid natrium in de urine uitgescheiden.

Androgeen - bijnierschors

Androgene hormonen vrij kleine hoeveelheden testosteron, DHEA en androsteendion, testosteron die ondersteunende functie en de productie van oestrogeen helpen.

Epinefrine-bijniermerg

Ook bekend als adrenaline, epinefrine versterkt de werking van het hart, verhoogt de bloeddruk en breidt de longen, die verdiept ademhaling en verhoogt de bloedstroom, waardoor de spieren ontspannen. Epinefrine helpt het lichaam te beheren fysieke of mentale stress.

Noradrenaline-bijniermerg

Noradrenaline verhoogt de bloeddruk en hartslag, en vernauwt de bloedvaten. Dit hormoon wordt ook erkend als noradrenaline.