Wat gebeurt er als Manuka Honing wordt blootgesteld aan de lucht?

Wat gebeurt er als Manuka Honing wordt blootgesteld aan de lucht?

De helende eigenschappen van honing zijn bekend, en de meeste mensen zullen gemakkelijk neer lepels van de spullen van een verkoudheid of keelpijn genezen. Maar Manuka honing heeft iets extra's. Al een super eten, het is een efficiënte antiseptische en een populaire behandeling voor allerlei infecties en huidklachten. De magie van Manuka honing is niet alleen dat het afkomstig is van een kleine regio van Nieuw-Zeeland, maar wat gebeurt er wanneer het wordt blootgesteld aan de lucht.

Geschiedenis

Meer dan 20 jaar geleden professor Peter Molan van de Universiteit van Waikato in Nieuw-Zeeland die de buitengewone genezende krachten van Manuka honing. De Manuka struik groeit alleen in bepaalde gebieden van Nieuw-Zeeland, en de honing uit de bloemen van deze struik bevat een niet-peroxide antiseptische, een groot aantal anti-oxidanten en een unieke, en tot nu toe onbekende, ingrediënt. Andere honing verliest zijn sterkte bij blootstelling aan licht en warmte, maar de speciale ingrediënt in Manukahoning betekent dat bestand is tegen verwatering door lucht. Professor Molan noemde dit bestanddeel de UMF of Unique Manuka Factor.

Toepassingen

Professor Malon beweert Manuka honing is effectief op elk type van infectie, waaronder maagzweren, zweren, fungating kanker wonden en post-operatieve bacteriën. Manukahoning is ook een effectieve behandeling van acne en andere huidaandoeningen vanwege de hygroscopische eigenschappen. Bij blootstelling aan lucht, honing absorbeert vocht en houdt zo de behandelde huid vochtig. Dit versnelt de genezing en voorkomt littekens. Klinische studies hebben aangetoond dat de antibacteriële eigenschappen van Manuka honing zijn zo krachtig dat ze met succes MRSA en stafylokok infecties aan te pakken.

Kwaliteit

Er zijn nu zo veel merken van Manuka honing verkrijgbaar, allemaal op verschillende prijzen, dat het moeilijk is om te weten welke de beste is. Professor Molan's UMF gebruikt om de enige betrouwbare methode voor het beoordelen van de sterkte van de honing: 10 het laagste score waarbij honing effectief was en 25 de hoogste. Nu een nieuwe methode meet de methogloxyl inhoud van de honing, of MGC. Kerry Paul, chief executive van Manuka Health, geeft de voorkeur aan dit systeem. De MGC van Manuka honing is tot honderd keer die van gewone honing.

Waarschuwing

Ken Allen, een National Health Service leverancier, zegt dat er geen Manuka honing heeft een hoge rating effectief te zijn. Hij beweert dat een winkel gekochte pot honing met een rating van 10 is een voldoende sterke antiseptische om ulcera te genezen, maar waarschuwt het publiek om op hun hoede van het gebruik van winkel gekochte Manuka honing op ernstige brandwonden of wonden te zijn, want in tegenstelling tot de honing gebruikt binnen de gezondheidszorg, het is niet gesteriliseerd of gezuiverd.