Wat gebeurt er als een Carpenter Bee Stings?

Timmerman bijen hebben een gelijkaardige verschijning aan hommels, maar delen niet dezelfde koortsachtige sociale kenmerken. In plaats daarvan, timmerman bijen verstoppen in nesten genesteld in de frames van de gebouwen of in bomen, volgens de Penn State, maar kan worden gevonden zoemen rond deze gebieden in zwermen. Als een timmerman bijensteken u, kunt u de traditionele bijwerkingen ervaren voor bijensteken, waaronder roodheid, zwelling, astmatische problemen, en zelfs de dood als u allergisch bent voor bijensteken zijn. Raadpleeg onmiddellijk medische hulp.

Vrouw Bees

De vrouwelijke timmerman honingbij is het enige geslacht dat een persoon zal steken. Echter, de vrouwelijke bijen niet bekend om vaak steken. Wanneer een persoon provoceert of probeert de vrouwelijke bijen raken, ze waarschijnlijk zullen steken. Als u zich afvraagt ​​of u bent gestoken door een vrouwelijke timmerman bij, dan kan je haar buik inspecteren zodra ze dood is. Houtbijen hebben zwarte buik in plaats van de hommel karakteristieke gele buik.

Venom Op de markt

Timmerman bijengif is giftig, dat is waarom het doet pijn als een bijensteken. Er zijn een aantal kenmerken van bijengif, waaronder het vermogen om het zenuwstelsel (neurotoxische), het vermogen om de bloedvaten dunner (bloederige) en het vermogen om rode bloedcellen (hemolytische) destory te verlammen. Bijengif is gevormd van melittine, een peptide dat werkt als een anti-ontstekingsmiddel; fosfolipase, een enzym dat leidt tot de vernietiging van de cellen; en A-hyaluronidase, een enzym vernietigt delen van cellen en maakt het gif te verspreiden in een persoon systeem.

Onmiddellijke reacties

Als je bent gestoken door een timmerman bij, ziet u roodheid op de angel website en wallen rond het gebied van de angel. Carpenter bijensteken zijn pijnlijk, en de pijn kan blijven hangen voor een uur of langer. Elke bijensteek reageert anders op verschillende mensen, omdat de stinger releases vergift in verschillende hoeveelheden. Onmiddellijk zet ijs op de gezwollen gebied en neem een ​​antihistaminicum om de pijn te verdoven.

Ernstige reacties

Anafylaxie kan optreden als u allergisch bent voor bijensteken zijn. Dit is een levensbedreigende aandoening bij gebracht door de allergische reactie op de bij de stinger gif. Als je de angel in de huid van de persoon, verwijderen door schrapen het weg met een credit card in plaats van met behulp van een pincet of de stinger voor het comprimeren en verdere vrijlating gif kan veroorzaken. Een persoon die wordt ervaren van anafylaxie kunnen piepende ademhaling, misselijkheid, diaherrea, buikkrampen, flauwvallen, moeite met ademhalen of slikken en angst of verwarring ervaren. Bel onmiddellijk 911.

Wat te doen

Als iemand die is gestoken door een timmerman bee begint met een allergische reactie, bel onmiddellijk 911. Als de persoon allergie geneesmiddel is bekend - zoals voorgeschreven allergie medicijn - dan geeft de persoon het vereiste bedrag. Vraag de persoon om plat neer op een oppervlak. Verhogen haar voeten ongeveer 1 voet en haar bedekken met een deken. Dit helpt te voorkomen dat de persoon raakt in shock. Je moet niet de positie van de persoon plat, tilt haar voeten en haar bedekken met een deken als je vermoedt dat ze leed aan een rug, nek, been of hoofdletsel, volgens Medline Plus. Als iemand ervaart alleen roodheid en nominale pijn, dan van toepassing ijs om de bijensteek en neem een ​​antihistaminicum.