Wat gebeurt er als Contact lenzen zijn gemaakt te dik?

Wat gebeurt er als Contact lenzen zijn gemaakt te dik?

Contactlenzen, zoals kopjes, zijn corrigerende lenzen voor het oog, met als belangrijkste verschil dat de contacten rechtstreeks gedragen op de cornea. De monteurs waarbij visie gecorrigeerd is echter hetzelfde, en in beide gevallen wanneer de lenzen te dik, te dun of anderszins misfitted voor de drager, zullen ze niet correct gezichtsvermogen zij bedoeld. Een meer diepgaande blik op hoe het oog werkt, basic gezichtsvermogen problemen en hoe corrigerende lenzen helpen lossen die problemen zal uitleggen waarom.

Hoe werkt het oog

Vision is een wetenschap van licht en lenzen zeer vergelijkbaar met een camera. Omdat het oog ook een bol, het heeft zowel convex (wijzen) en concave (wijzend in) lenzen. Licht in het oog door het hoornvlies, de convexe lens aan de voorzijde van het oog. Het licht wordt gebroken of gebogen, en gericht op het netvlies aan de achterkant van het oog op dezelfde manier als een cameralens gericht licht op de film plaat. Het beeld wordt op zijn kop toen het het netvlies raakt geprojecteerd, net als afbeeldingen ondersteboven op de film van een camera verschijnen. We zien beelden als rechtop omdat het netvlies is bekleed met zenuwcellen die de lichtstralen in signalen die worden verwerkt door de hersenen als afbeeldingen rechtop te veranderen.

Voorkomende problemen met het gezichtsvermogen en hun oorzaken

Gezichtsproblemen hebben talloze oorzaken, maar de vier meest voorkomende zijn bijziendheid, verziendheid, presbyopie en astigmatisme. Myopie of bijziendheid, is het resultaat van een oogbol te lang wordt. Bijziende mensen kunt close-up te zien, maar hun visie is wazig aan objecten in de verte. Verziendheid is verziendheid, veroorzaakt door een oogbol te kort. In dit geval kan men voorwerpen ver weg, maar niet in de buurt te zien. Presbyopie treedt vaak op als de oogbol leeftijden en verliest de mogelijkheid om focus te verleggen van dichtbij tot veraf, wat resulteert in problemen met het zien zowel dichtbij en ver. Tenslotte astigmatisme wordt veroorzaakt door een hoornvlies die onregelmatig gevormd, waardoor vervormd gezichtsvermogen.

In elk van de vier basis gezichtsvermogen problemen is wazig of vervormd gezichtsvermogen door lichtgolven niet richten op het juiste punt op de retina. Wanneer de oogbol te kort, breekt in een brandpunt achter het netvlies, een langwerpige oogappel resulteert in een brandpunt voor het netvlies, een onregelmatig hoornvlies resulteert in licht convergerend op verschillende punten en wanneer de lenzen niet meer te veranderen in verschuift de focus van dichtbij tot ver in presbyopie, licht niet meer convergeert op een plaats op het netvlies en objecten op verschillende afstanden zal wazig.

Wat zijn contactlenzen?

Contactlenzen zijn schijven gedragen op de oogbol over de iris en de pupil van veelvoorkomende problemen visie te corrigeren. Lenzen kunnen hard of zacht, gekleurd of helder, wegwerp of langdurig gebruik, zuurstofdoorlatende of silicone hydrogel zijn. In de Verenigde Staten, zijn contactlenzen geclassificeerd als medische hulpmiddelen en kan niet worden gekocht zonder voorschrift van een erkende optometrist of oogarts. Zoals brillen, moet contactpersonen worden voorgeschreven om elke gebruiker past, en om een ​​goede pasvorm te garanderen, zullen veel metingen worden genomen. Een keratometer zal de curve van het hoornvlies te meten om ervoor te zorgen dat de contacten zijn schuin correct; anders kan de cornea beschadigen. De traan film geproduceerd door het oog wordt gemeten om te controleren of de ogen vochtig genoeg is voor contacten, en een biomicroscoop meet de gezondheid van het hoornvlies en bepaalt hoeveel de contacten bewegen met elkaar knipperen. Metingen worden meerdere malen gemaakt, omdat contacten kunnen aanhalen als ze versleten zijn en vaak nodig aanpassingen.

Hoe Contactlenzen Fix gezichtsproblemen

Contactlenzen zijn gevormd volgens de gezichtsvermogen probleem ze zijn bedoeld om te corrigeren. Lenzen gebouwd om bijziendheid te corrigeren zijn concave, of dunner in het midden dan aan de randen. Deze vorm buigt licht vanaf het midden van de lens en het brandpunt beweegt naar waar het samenkomt op het netvlies. Het omgekeerde geldt voor lenzen gebouwd om hypermetropie te corrigeren. Deze lenzen zijn convex of dikker in het midden dan aan de randen. Deze vorm buigt licht naar het midden van de lens en duwt het brandpunt terug naar het netvlies. Omdat presbyopie is een combinatie van beide problemen moet lenzen zorgen voor dichtbij en veraf correctie en zo zijn gebouwd met beide vormen in één lens. Deze worden aangeduid als bifocale of multifocale lenzen.

Bij astigmatisme worden torische lenzen speciaal voor elke individuele cornea geschikt, omdat de onregelmatigheid varieert van persoon tot persoon. Torische lenzen zal dik en dun te zijn als nodig is om de totale hoornvlies glad en gelijkmatig te maken, en ze zijn gewogen op de bodem of gebouwd met dunne randen boven en beneden om ervoor te zorgen dat ze blijven op hun plaats op het oog.

Onjuiste Contactlenzen Specificaties

Of de contactlenzen zijn gebouwd om bijziendheid of verziendheid, presbyopie en astigmatisme, de dikte van de lens is een indicator van de voorgeschreven sterkte. Elk paar van corrigerende lenzen wordt voorgeschreven om te corrigeren voor de kracht van het individu oog, en zal een specifiek diopeter nummer, of, licht-buigsterkte hebben, dienovereenkomstig. Een sterkere recept heeft een hogere diopeter nummer, wat betekent dat de lens licht meer moeten buigen om het licht te convergeren op de juiste plek op het netvlies aan duidelijke visie te bieden, en de lenzen zijn proportioneel dik. Als een lens te dik is, zal de lamp niet worden gebogen in de juiste stand visie corrigeren, en andere problemen kunnen leiden, zoals hoofdpijn, vermoeidheid van de ogen en wazig zien.