Wat Four Elements Make Up 96 Procent van het menselijk lichaam?

Wat Four Elements Make Up 96 Procent van het menselijk lichaam?

Het menselijk lichaam bestaat uit wel 60 chemische elementen. Slechts 25 van deze elementen essentieel voor een normale menselijke lichaam beschouwd. Terwijl 21 worden beschouwd ofwel sporenelementen of belangrijke elementen en zijn belangrijk voor de gezondheid, slechts vier elementen maken 96 procent van de massa van een lichaamseigen € ™ s.

No. 1: Zuurstof

Zuurstof maakt 65 procent van het menselijk lichaam. Zuurstof het enige element in het menselijk lichaam in zijn pure vorm. Het helpt het lichaam op talloze manieren, van het nemen van in de adem van het leven aan het helpen van reizen bloed door het lichaam te helpen bij het regenereren van cellen. U kunt zuurstof vinden door het hele lichaam in het water. Water omvat ongeveer 60 procent van het lichaamsgewicht.

De Sidekick, Hydrogen

Waterstof is de chemische partner die zuurstof verbindt met het water te maken. Waterstof maakt 10 procent van het menselijk lichaam. Als eerste element in het periodiek systeem, waterstof toegewezen nummer één de enkele proton in de kern vertegenwoordigen. In het menselijk lichaam, zoals in de natuur, waterstof met zuurstof tot water, dat essentieel alle leven op Aarde.

Energetische Carbon

Carbon maakt 18 procent van het menselijk lichaam. Carbon is zo essentieel voor het leven op aarde, dat levende dingen op de juiste wijze worden soms beschreven als koolstof gebaseerde levensvormen. Koolstof, zuurstof, waterstof en stikstof aanwezig in alle moleculen. Het koolstof echter waarmee de moleculen groeien in het lichaam. Carbon produceert de energie die mensen vertrouwen op te leven.

Stikstof DNA

Stikstof is slechts verantwoordelijk voor 3 procent van het menselijk lichaam, maar die twee keer zo veel als de volgende meest voorkomende element. Hoewel stikstof niet bij essentiële moleculen zoals water en glucose, wordt in de nucleïnezuren waaruit DNA en in de aminozuren waaruit eiwitten. Stikstof komt in het lichaam wanneer mensen verbruiken in hun voedsel.