Wat Foods te vermijden terwijl het Hebben van een aanval van diverticulitis

Diverticulitis ontstaat wanneer kleine zakjes in de bekleding van het onderste gedeelte van de dikke darm, de zogenaamde sigmoid colon, ontstoken en geïrriteerd. Volgen een speciaal dieet tijdens een diverticulitis aanval om de darmen te rusten en om de geïrriteerde zakjes tijd geven om te genezen. Vermijd voedsel dat de stoelgang stimuleren of een bijdrage leveren aan intestinale irritatie.

Vermijd voedingsmiddelen met veel vezels

Het eten van een dieet rijk aan vezels bronnen kunnen helpen afwenden van een diverticulitis aanval, maar zodra de aanval heeft plaatsgevonden is het belangrijk om deze voedingsmiddelen te beperken. De darmen moeten rusten en te genezen van een aanval, en vezels stimuleert de intestinale systeem en kunnen interfereren met een herstel van diverticulitis of zelfs verergeren de symptomen. Vezelrijke voedingsmiddelen te vermijden omvatten groenten, fruit, granen, volkoren granen, pasta, bonen, noten en zaden. Als uw arts u heeft geplaatst op een vloeibaar dieet, kunt u in staat om groentebouillon en vruchtensappen drinken zonder de pulp.

Vermijd voedingsmiddelen met een hoog suiker

Suiker kan het darmkanaal irriteren, waardoor extra ontsteking tijdens een aanval. Voedingsmiddelen met een hoog suiker bevatten groenten en fruit, salade dressings, ketchup, een aantal verwerkte voedingsmiddelen, snoepjes en desserts. Lees de etiketten zorgvuldig om verborgen suikerhoudende ingrediënten zoals glucosestroop vinden, verdampt suikerrietsap, dextrose, fructose, honing, lactose, maltodextrine, mout stroop, sacharose, sorghum en sucrose. Als je een zoetekauw bent, kan uw arts onder meer kleine hoeveelheden heldere frisdrank en ijs pops in uw vloeibare voeding.

Vermijd voedingsmiddelen met een hoog Fats

Vet voedsel kan leiden tot ernstige irritatie en ontsteking van het slijmvlies van de darmen veroorzaken tijdens een aanval. Voedingsmiddelen uit dierlijke bronnen, zoals rundvlees, varkensvlees en gevogelte, zijn rijk aan verzadigde vetten; voedingsmiddelen die plantaardige oliën, zoals kokosolie, kokosolie, cacaoboter en palmpitolie bevatten, zijn ook hoog in verzadigde vetten. Zuivelproducten en margarine spreads zijn vaak hoog in gehydrogeneerd vet en verzadigd vet ook. Voedingsmiddelen met een hoog in meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten zijn vis, plantaardige oliën en olijven.

Wanneer moet u uw arts raadplegen

Als u uw dieet beperkt voor een paar dagen maar toch nog steeds niet diverticulitis symptomen, raadpleeg dan uw arts. Je zult een onderzoek nodig en eventueel tests om de ernst van je aanval te bepalen. Uw arts kan ook antibiotica en een speciaal vloeibaar dieet voorschrijven. Als u ernstige symptomen zoals koorts of misselijkheid ervaren, zie uw arts.