Wat Foods te vermijden Met High Chlosterol

Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute, het hebben van een hoog cholesterolgehalte plaatst je in groot risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. Uw risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten neemt toe als uw cholesterolgehalte in het bloed stijgt. Terwijl tal van factoren die je hebt geen controle over je cholesterolgehalte kan beïnvloeden, een belangrijk gebied dat je kunt controleren is uw dieet.

Bestudeer uw dieet

Houd een eetdagboek van alles wat je eet voor een week of twee. Maak een lijst van de ingrediënten in elke maaltijd die u verbruikt. De kans is veel van het voedsel op uw lijst zijn rijk aan verzadigde vetten, transvetten of cholesterol. Deze drie voedingsstoffen zijn de primaire plantaardige stoffen die samenwerken om uw cholesterolgehalte in het bloed verhogen. Een manier om te achterhalen of het voedsel dat je eet zijn rijk aan verzadigde vetten, transvetten of cholesterol is om gewoon te lezen de voedingswaarde etiketten op de verpakkingen. Terwijl het verzadigd vet en cholesterol categorieën lijkt misschien erg simpel, misschien transvet een beetje meer uitdagend. Kijk voor tips, zoals verkorting of gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie. Volgens de Mayo Clinic, vele commerciële gebakken producten, zoals gebak, koekjes en crackers bevatten transvetten, net als vele populaire gefrituurd voedsel zoals frieten. Dierlijke organen zoals rundvlees hersenen, kippenlevertjes en eieren behoren tot de hoogste bronnen van cholesterol.

Pas uw dieet

Plan uw dieet op basis van de USDA voedsel piramide, met de nadruk op verse groenten, fruit en volkoren granen. Omdat de meeste cholesterol uit de voeding komt van het nuttigen van verzadigde vetten, en omdat verzadigde vetten komen voornamelijk uit dierlijke producten, zoals rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, boter, melk en kaas, moet u uw consumptie van deze producten te beperken. Houd in gedachten dat vet is niet een slecht woord. Je moet je 25 tot 35 procent van je calorieën uit vet, maar de meeste van die calorieën afkomstig moet zijn uit enkelvoudig onverzadigde of onverzadigde vetten. Vermijd voedsel bereid in of met de zogenaamde tropische oliën zoals kokosolie, palmpitolie en palmolie omdat ze rijk aan verzadigde vetten. De American Heart Association beveelt het beperken van uw verbruik van commercieel gebakken en gefrituurd voedsel, evenals gebakken fastfood.