Wat Foods Give You Energy & Geef uw stemming?

Ons lichaam heeft brandstof nodig om goed te functioneren. Het houden van onze energie op peil en onze stemmingen in evenwicht zijn twee belangrijke functies die worden geholpen door de juiste voeding keuzes. Gaan zonder te eten voedingswaarde van voedingsmiddelen die helpen om te handhaven normale bloedsuikerspiegel kunnen onze energie snel leeg en kan stemmingswisselingen veroorzaken.

Eet Vaak

Om een ​​normale bloedsuikerspiegel te handhaven, is het het beste om kleine hoeveelheden gezonde voedsel eten elke paar uur, in plaats van grote hoeveelheden 2-3 keer per dag. Deze praktijk zal helpen om spiermassa te behouden, maar ook, dat calorieën sneller dan het vetweefsel ontwikkel je door te veel eten verbrandt. Draait op leeg is geen goed idee, omdat het een verlangen naar verwerkte snoep, vetten en zout eten kan leiden. Probeer om gezonde snacks mee te nemen waar u ook gaat, zoals magere kaas en volkoren crackers, magere yoghurt of een stuk fruit.

Fuel Up

Eiwitten, complexe koolhydraten en vetten in gezonde voeding energie je lichaam. Koolhydraten om te zetten snel tot glucose, en het eten van een lichte snack voor de training kan je een snelle boost. Als u wilt dat uw energie te duren, combineren eiwit met de koolhydraten om de energieabsorptietempo vertragen. Kleine hoeveelheden gezonde vetten kunnen worden opgenomen, die zal zorgen voor de meest efficiënte brandstof maaltijdspakketje.

Gezonde Combinaties

Combineer complexe koolhydraten, zoals groente, peulvruchten of bruine rijst, vetarme eiwitten, zoals gevogelte, vis, tofu of eieren. Een kleine maaltijd van vis met groenten en bruine rijst is een gezonde keuze voor het stimuleren van energie en het balanceren van uw stemming. Ook voedingsmiddelen rijk aan oplosbare vezels die helpen bij het vertragen van de opname van suikers in je bloed. Haver, bruine rijst, gerst en peulvruchten zijn rijk aan oplosbare vezels. Groenten en fruit, zoals appels, sinaasappels, aardbeien, zoete aardappelen en wortelen zijn ook oplosbare vezels krachtpatsers.

Belangrijke Toevoegingen

Omega-3 vetten, zoals die gevonden in zalm, sardines, gemalen lijnzaad en walnoten zijn gedacht om eventueel zijn mood enhancers. Vitamine B12 en foliumzuur zijn gekoppeld aan het balanceren van stemmingen, omdat sommigen geloven dat ze helpen het lichaam om serotonine te maken. En vitamine D lijkt serotonine verhogen ook. Voor meer informatie over voedingsmiddelen met deze voedingsstoffen, zie Bronnen.

Meer Best Picks

De beste energierijke en stemming stimuleren voedingsmiddelen die rijk zijn aan complexe koolhydraten, eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidantia. Eet een aantal van de volgende voedingsmiddelen, zoals bosbessen, meloen, mango en citrusvruchten met volkoren toast en een ei. Spinazie, paprika en tomaat zou een smaakvolle salade, geserveerd met een beetje magere kaas bovenop. Een soja patty op een volkoren broodje kan nog een kleine maaltijd. Voor een gezonde, draagbare snack, houden een kleine portie noten in uw bureau.