Wat Fish zijn hoog in omega-3 vetzuren?

Wat Fish zijn hoog in omega-3 vetzuren?

Onderzoek heeft aangetoond dat diëten met de juiste balans van omega-3 en omega-6-vetzuren hebben veel voordelen voor de gezondheid, van het verlagen van de kans op hartaanvallen te afweren oogziekte. Het eten van voedingsmiddelen met een hoog omega-3 vetzuren is een manier om ervoor te zorgen dat u dat evenwicht te bereiken. Vette koud water vissen zijn een van de beste voedingsbronnen voor deze hart-gezonde vetten.

Zalm

Zalm is een koud water vissen bekend voor zijn rijk aan hart-gezondheid vetten. Vers of bevroren, zalm een ​​hoog omega-3 vetzuur, met meer dan één gram per drie ounce portie. De bezorgdheid over de overbevissing van de zalm en de kwikconcentraties kan maken het kiezen van de juiste soort zalm lastig. Wilde Alaska zalm hebben de neiging om de laagste niveaus kwik hebben, terwijl de Atlantische zalm wordt bedreigd door overbevissing.

Sardines

Sardines zijn een van de beste keuzes voor vis rijk aan omega-3 vetzuren. De meeste sardines ten minste één gram van dit vet per portie, tot 1,7 gram. Sardines ook de neiging om laag in kwik en andere verontreinigingen te zijn.

Makreel

Makreel ook een goede bron van omega-3 vetzuren, met de meeste soorten geven een gram of meer van de goede vet per drie ounce portie. Echter, koning makreel is relatief laag in omega-3, terwijl ook het hebben van een van de hoogste niveaus kwik onder vis. Rassen zoals de Spaanse, de Atlantische en de Stille Oceaan makreel zijn rijk aan omega-3 terwijl ze laag in kwik.

Bot

Bot en de relatieve enige ongeveer een halve gram omega-3 per portie. Ze hebben ook de neiging laag te zijn in kwikconcentraties.

Haring

Haring kan wel twee gram omega-3 bevatten een drie-ounce portie. Een kleine vis laag op de voedselketen, haring neigt ook laag in kwik te zijn.

Visolie Capsules

Degenen die niet van de smaak van vis of die zich zorgen maken over verontreinigingen kunt ook overwegen visolie capsules. Volgens informatie van de National Institutes of Health, heeft het testen van visoliesupplementen getoond die ze bevatten bijna geen kwik. Het nemen van visolie capsules kan maagklachten en "vis" proeverij boert, maar dit kan worden geminimaliseerd door het nemen van de supplementen met een maaltijd.

Overwegingen

In het algemeen, vette koud water vis vaak de hoogste omega-3 concentraties. De National Institutes of Health en andere gezondheidsorganisaties zeggen dat de voordelen van het nemen van hart-gezonde vetten uit vis bijna altijd opwegen tegen het risico van de consumptie van kwik of andere verontreinigingen. Als u zich zorgen over verontreinigingen bent, houd je aan variëteiten bekend laag in kwik te zijn en hebben slechts één of twee porties vis per week. U kunt ook op zoek gaan naar niet-vis bronnen van omega 3, zoals walnoten en lijnzaad.