Wat een Peuter Met Rotavirus Feed

Rotavirus, een gemeenschappelijke en besmettelijke infectie, treft meestal de meeste kinderen vóór de leeftijd van vijf. Een infectie niet verleent immuniteit, maar latere infecties minder ernstig zijn. De incubatietijd is twee dagen. De incidentie is lager bij borstgevoede kinderen en hoger in de aanwezigen de kinderopvang. Rotavirus infectie kan gepaard gaan met lichte koorts, braken en diarree. Ouders moeten kinderen in de gaten en medische hulp voor ernstige uitdroging.

Begin

Peuters kunnen vijf tot 30 minuten braken de eerste 12 uur van rotavirus. Tijdens deze intense periode, het bijhouden van de maag leeg is aan te raden, maar als kinderen zijn dorst kunnen zij borstvoeding geven, krijgen een paar slokjes van pediatrische elektrolyt oplossing, of eet ijs chips van een theelepel. Overmatig suiker zal leiden tot het lichaam om de hoeveelheid vocht in het spijsverteringskanaal te verhogen, en kan diarree verergeren. Koemelk of formule mag niet worden gegeven, omdat rotavirus doodt de enzymen die nodig zijn om lactose te verteren, het verhogen van buikkrampen en diarree. Stuur door naar een arts als frequente braken aanhoudt langer dan 12 uur.

De volgende fase

Braken moeten vertragen tot elke een of twee uur in de tweede fase van rotavirus infectie. Peuters kunnen nemen meer vocht nu, maar nog steeds geen melk of vet voedsel. Als borstvoeding is een optie, dat doen alleen. Anders, heldere vloeistoffen zijn best. Muntthee is rustgevend en de geur van mint verlicht misselijkheid. Gember thee is goed voor krampen en buikpijn. Verdund sportdranken, elektrolyt pediatrische ijslolly, en rijst het water zijn allemaal goede keuzes. Maak rijst water door koken 1/2 kopje bruine rijst in drie kopjes water gedurende 45 minuten; stam vloeistof af en koel voor het opdienen. Geef niet op vast voedsel tot braken vertraagt ​​om een ​​of twee keer per dag.

De eindfase

Wanneer een kind slechts eenmaal of tweemaal per dag braken, gemakkelijk verteerbaar voedsel worden gegeven als getolereerd. Probeer rijst melk in plaats van koemelk. Groentesappen, bouillons en soepen kunnen worden toegevoegd. Groene bonen in blik, bevroren erwten en wortelen, of gestoomd en aardappelpuree zal vezels, vitaminen en kalium en andere mineralen. Vers fruit wordt verwelkomd, samen met verse selderij en wortel stokken. Het is belangrijk plantaardige vezels doen toenemen en probiotische supplementen of gekweekte voedingsmiddelen zoals yoghurt kolonies van "vriendelijke" bacteriën in de darm vervangen. De meeste rotavirus infecties op zijn beloop binnen een week.

Waarschuwingen

Terwijl de frequente braken en diarree vermoeiend kan zijn, kan een kind dat niet gemakkelijk kan worden gewekt worden die lijden aan ernstige uitdroging. Ingevallen ogen, de afwezigheid van tranen, meer dan acht uur zonder urine, en de huid dat "tenten" of niet terug te slaan wanneer geknepen zijn tekenen van ernstige uitdroging. Sommige kinderen met rotavirus rehydratie door intraveneuze vloeistoffen moeten in een ziekenhuis.
Heeft roze over-the-counter maag remedies niet geven. De meeste bevatten aspirine, niet geschikt om virale infecties bij kinderen vanwege de associatie met Reye, een zeldzame maar potentieel fatale aandoening.