Wat doet Roken Doe aan het spijsverteringsstelsel?

Wat doet Roken Doe aan het spijsverteringsstelsel?

Wat doet Roken Doe aan het spijsverteringsstelsel?

Het is geen geheim dat roken brengt ernstige risico's voor uw gezondheid en uw spijsvertering is niet immuun voor deze bedreigingen. In feite zijn sigaretten bewezen bijdragen aan vele spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur, zweren en ziekte van Crohn. Als je rookt, je inademt veel schadelijke toxines die vervolgens hun weg maken in je keel en in je spijsverteringsstelsel. Bovendien, omdat de meeste rokers hebben de neiging om de lucht inademen als ze roken, zijn ze meer kans om gas te hebben. Als dat niet genoeg is een punt van zorg, overweeg dan alle andere spijsverteringsstoornissen die roken kan veroorzaken.

Brandend maagzuur en maagzweren

Elke persoon heeft een gespierde klep aan het einde van de slokdarm die maagzuur voorkomt het bereiken van de slokdarm. Zoals iedereen die ooit brandend maagzuur kan je vertellen heeft gehad, als je maag zuur in contact komt uw slokdarm, ontstaat er een zeer onaangename gevoel. Roken verzwakt en beschadigt de slokdarm klep. Verder door de hoeveelheid gal beweging die optreedt wanneer het inademen rook, een roker maagzuur vaak sterker en dus schadelijker dan een roker te zijn. Dit betekent dat, als een roker, je bent niet alleen meer kans op brandend maagzuur ontwikkelen, maar uw maagzuur is geneigd meer pijnlijk. Rokers zijn ook vatbaar voor zweren. De giftige stoffen gevonden in sigaretten verhogen de hoeveelheid zuur geproduceerd door je maag, waardoor de maag van een roker de ideale plek voor een maagzweer om zich te manifesteren.

Darmstoornissen

Onderzoek toont ook aan dat roken vermindert bloedtoevoer naar de darmen en verzwakt hen. Deze factoren kunnen vaak leiden tot ontsteking van de darm of de ziekte van Crohn, die diarree en zeer pijnlijk maagpijn veroorzaakt. Bovendien, zodra de ziekte van Crohn sets in, rokers hebben minder kans om te profiteren van de behandeling en hebben meer kans op een terugval ervaren. En daar blijft het niet stoppen. Sigaretten kan ook een bijdragende oorzaak van galstenen en invloed op andere onderdelen van het maagdarmkanaal, leidend tot kanker van de keel, mond en colon.

Het Goede Nieuws

Gelukkig is met uitzondering van de ziekte van Crohn, veel van deze spijsverteringsstoornissen kunnen worden teruggedraaid als roken te stoppen. Voor veel mensen is de in dit artikel genoemde gezondheidsrisico's bieden meer dan genoeg redenen om te stoppen. Of u nu geplaagd door maagzuur, maagkrampen of constante aanvallen van gas, is de kans groot dat die sigaretten alleen verergeren uw conditie. Praat met uw arts over een hardnekkige problemen met de spijsvertering en werken samen om erachter te komen een manier om dat te kicken.