Wat doet Oregano Olie Doe voor het Lichaam?

Wat doet Oregano Olie Doe voor het Lichaam?

Oregano-olie is een natuurlijke oplossing die een scala aan positieve effecten op het lichaam heeft. Het is een vrij sterke olie die wordt genomen bij wilde oregano planten van het ras Origanum vulgare. Dit is niet het soort oregano gewoonlijk gebruikt in de keuken, die Origanum Marjoram. Twee belangrijke elementen gevonden in oregano olie zijn carvacrol en thymol. Beide stoffen is aangetoond dat effecten op de virussen en bacteriën die ziekten bij de mens veroorzaken. Om de olie om het meest effectief, dient de concentratie van carvacrol ten minste 70 procent.

Routebeschrijving

Olie van oregano is beschikbaar om te kopen in vloeibare en capsule vorm. Om de vloeistof oraal te nemen, meng een deel oregano olie op drie delen olijfolie. Afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld, de aanbevolen dosering drie tot zes keer per dag. Als het nemen als een preventieve maatregel, plaats 1-4 druppels onder de tong en volg met een glas water. Oregano olie kan ook rechtstreeks worden toegepast op de huid en slechts een paar druppels nodig.

Voordelen

Olie van oregano heeft een scala aan voordelen voor de gezondheid. De actieve verbindingen van carvacrol en thymol maken olie antivirale en antiparasitaire. Oregano olie is ook een antibioticum en bestrijdt schimmelinfecties. De niveaus van rozemarijnzuur maakt oregano olie een antihistaminicum. Het is ook mogelijk dat oregano olie helpt om cholesterol te verlagen en remmen de groei van kankercellen door het voorkomen cel schade door vrije radicalen.

Toepassingen

Het is mogelijk oregano olie voor een verscheidenheid van kwalen: verkoudheid en griep, huidaandoeningen en schimmelinfecties. Oregano olie kan worden gebruikt in plaats van voorgeschreven medicijnen om de symptomen van allergieën en hooikoorts verlichten. Het kan ook de behandeling van bacteriële acne en zijn gebruikt om de gewrichtsontsteking veroorzaakt door artritis te verlichten. Een paar druppels oregano olie in een kom dampende water kan helpen de symptomen van bronchitis.

Waarschuwingen

Hoewel het algemeen een warm, prikkelend gevoel tijdens het gebruik van oregano-olie oraal kan irritatie veroorzaken wanneer toegepast op gevoelige huid. Evenzo is het belangrijk om oregano houden van de ogen. Gebruikt nette, kan oregano olie maagklachten veroorzaken, zodat deze moet worden verdund in vergine olijfolie of gekocht stortklaar voorkomen. Ten slotte moet de olie van oregano niet worden gebruikt door iedereen met een allergie voor oregano, tijm, marjolein, basilicum of welke andere plant uit deze familie.