Wat doet Hoge Kalium Signify in een Blood Chemistry Resultaat?

Kalium is een mineraal dat een belangrijke rol in de normale functie van spier- en zenuwcellen van het lichaam speelt. Hoog kalium lezingen op een bloedtest hebben een aantal mogelijke onderliggende oorzaken.

De Feiten

Hoog kaliumgehalte in het bloed is ook bekend als hyperkaliëmie, neemt nota van de Mayo Clinic. Normale bloedkaliumspiegel variëren 3,6-4,8 milli-equivalent per liter (mEq / L) van het bloed.

Hyperkaliëmie Oorzaken

De Amerikaanse National Library of Medicine's MedlinePlus meldt dat hyperkaliëmie kan het gevolg zijn van een hogere totale lichaam niveaus van kalium (kalium opbouw) of vanaf de abnormale release van cellulair kalium in de bloedbaan.

Abnormale Kalium Buildup

Hyperkaliëmie meestal het gevolg van ziektes die de nieren remmen van het lichaam te bevrijden van kalium. Deze ziekten omvatten chronisch nierfalen, ziekte Addisonâ € ™ s, acuut nierfalen, niertransplantatie afwijzing en glomerulonefritis (schade aan de verwijdering structuren te verspillen in de nieren), merkt MedlinePlus.

Abnormale Kalium release

Onderliggende bronnen van de release van cellulaire kalium bevatten brandwonden en andere traumatische letsels, afbraak van spierweefsel (rhabdomyolyse), chirurgie, gastro-intestinale bloeden en hemolytische (bloedcel-barsten) stoornissen, meldt MedlinePlus.

Extra Bronnen

Lab Tests Online noemt extra hyperkaliëmie oorzaken, waaronder diabetes, infecties, overmatige voeding kalium en gebruik van geneesmiddelen zoals niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAIDs), ACE-remmers en bètablokkers.