Wat doet High HCG Level Mean?

Human choriongonadotrofine (hCG) is een hormoon dat de lichamen van vrouwen te produceren tijdens de zwangerschap om de zwangerschap te behouden. Hoewel hCG niveaus sterk kunnen variƫren, hogere dan normale niveaus kunnen bepaalde omstandigheden die vereisen vaak verdere testen te geven.

Meerlingzwangerschap

Verhoogde hCG-niveaus zijn meestal aanwezig in een meervoudige zwangerschap, zoals een tweeling of drieling. Echter, hCG levels hebben een breed spectrum van normale die vaak overlappen voor enkelvoudige en meervoudige zwangerschappen; daarom hoge hCG niveau alleen worden niet beschouwd als een betrouwbare indicatie van een meerlingzwangerschap.

Molazwangerschap

Een molaire zwangerschap is een zeldzame aandoening waarbij een goedaardige tumor ontwikkelt in de baarmoeder. Hoge niveaus van hCG kan een molaire zwangerschap, die kunnen worden gediagnosticeerd met een ultrasone geven.

Misrekening van Zwangerschap Date

In sommige gevallen, hCG levels lijken hoog, omdat de datum van de zwangerschap is misrekend. Verdere tests, zoals echografie examens, kunnen meer nauwkeurige gegevens te verstrekken.

Down Syndroom

Onderaan syndroom, ook bekend als Trisomie 21 is een aangeboren afwijking veroorzaakt door abnormale celdeling tijdens de ontwikkeling van de foetus. HCG-gehalte vaak hoger met Downsyndroom foetussen, maar tests zoals vlokkentest (CVS) zijn nodig voor een nauwkeurige diagnose.

Tumor of Cancer

Bij mensen die niet zwanger kunnen hoge niveaus van hCG de aanwezigheid van bepaalde typen tumoren of kanker wijzen.