Wat doet het linker atrium Uitbreiding Mean?

Wat doet het linker atrium Uitbreiding Mean?

Het hart is verdeeld in vier kamers. Bloed door het lichaam zuurstof loslaten en keert terug naar het rechter atrium. De rechter atrium stuurt dit naar de rechter ventrikel, dat zij aan de longen zuurstof vullen. De linker atrium wordt het bloed van de longen, pompt naar de linkerventrikel, die terug stuurt door het lichaam.

Uitbreiding

Linker atrium uitbreiding betekent dat het recht bovenste kamer van het hart is groter dan normaal en in het algemeen proportioneel groter dan de andere kamers. Er zijn verschillende oorzaken voor de uitbreiding.

Mitraalstenose

De mitralisklep is tussen het linker atrium en de linker ventrikel. Paul H. Tanser, MD zegt mitraalstenose, of vernauwing van de klep, is meestal van reumatische koorts, maar baby's kunnen het bij de geboorte hebben. De vernauwing veroorzaakt meer bloed naar de linkerboezem te vullen en kan het te vergroten.

Hypertensie

Hypertensie betekent dat de bloeddruk hoger dan normaal. De verhoogde druk kan het linker atrium te vergroten.

Zwaarlijvigheid

Obesitas heeft betrekking op de uitbreiding van het linker atrium. Onderzoekers aan de Universiteit van Arizona gevonden obesitas ook een verhoogd risico van linker ventriculaire hypertrophythe, wat een toename van het volume van een orgaan of weefsel vanwege de uitbreiding van de samenstellende cellen.

Overwegingen

De meeste mensen hebben geen symptomen van een vergrote linker boezem hebben. Uw arts kan medicijnen voorschrijven om de behandeling van hypertensie of discussieer dieet om te voorkomen dat verdere schade.