Wat doet Fase 4 Borstkanker Mean?

Wanneer abnormale celgroei of mutatie optreedt in de borstcellen, borstkanker ontwikkelt. Symptomen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, borststuk, verandering in grootte van de borst, bloed uit de tepel, tepel of wijzigingen van de borst huid.

Stages

Borstkanker staging een systeem gebruikt door artsen om te bepalen de omvang van de kanker. Na het testen wordt uitgevoerd arts kent een nummer van 0 tot 4 (vaak in Romeinse cijfers), die is gebaseerd op hoe ver de kanker heeft verspreid over het lichaam.

Stage IV

Stadium IV borstkanker wordt beschouwd het eindstadium waar de kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. In dit stadium van de kanker kan zijn verspreid naar de longen, lymfeknopen, botten, lever of hersenen.

Staging Tests

Het stadium IV borstkanker diagnose wordt gesteld na X-stralen, bloedonderzoek en beeldvormende onderzoeken, zoals MRI, PET-scan of CT-scan worden uitgevoerd. Het podium getal is gebaseerd op de grootte van de tumor en de verspreiding van de kanker naar andere delen van het lichaam.

Fase 4 Prognose

Statistieken geven aan dat de vijf jaars overleving voor stadium IV borstkanker is 20 procent. Er is een zeer lage overleving door de complicaties van de verspreiding van de kanker.

Behandeling Opties

Behandeling opties omvatten chemotherapie, hormoontherapie of geen therapie. De beslissing om verdere behandeling in stadium IV borstkanker na te streven is gebaseerd op de inschatting van de arts van de overleving en de kans dat de kanker terugkeert. Omdat de bijwerkingen van behandelingen brute voor een persoon met een verminderde gezondheid kan worden kan worden besloten geen verdere behandelingen voortzetten.