Wat doet Eiwit Doe voor het Lichaam?

Eiwit is één van de drie macronutriënten, die ook vet en koolhydraten. Macronutriënten voedingsstoffen die het lichaam gebruikt in grote hoeveelheden. Ze zijn allemaal belangrijk, en hebben specifieke doeleinden.

Functie

Eiwit wordt door het lichaam gebruikt om verschillende redenen, maar een van de belangrijkste is de functie als bouwstenen voor spier. Dit feit leidt bij veel gewichtheffers en atleten eten van grote hoeveelheden van het elke dag.
Het wordt ook gebruikt voor hersenfunctie, celregeneratie, gezonde huid en haar, en het is ook verantwoordelijk voor verhoogde immuunfunctie. Zonder dat, zou het lichaam ophouden te functioneren.

Misvattingen

Een van de grootste misvattingen over eiwit is hoeveel daarvan het lichaam nodig heeft. Veel gewicht trainers denken dat ze nodig hebben 1 tot 2 gram per kilo lichaamsgewicht. Dit is veel hoger dan de gemiddelde aanbeveling. Voor een gemiddeld persoon, 0,8 tot 1 g per kg lichaamsgewicht is optimaal. (Kilogram kan door je gewicht te delen worden bedacht door 2.2). Weliswaar atleten hebben meer eiwit bij het uitoefenen op intense niveaus gedurende lange tijd, maar moet nog steeds in de 1,2-1,8 g / kg bereik. Het lichaam kan slechts in zoverre verteren tegelijk. Alles boven of boven deze grens zal ofwel worden opgeslagen als vet, gebruikt voor energie of geëlimineerd vorm van het lichaam.

Soorten

De beste plek om eiwitten te vinden is uit dierlijke bronnen. Dit omvat vis, kip, rund, eieren, melk, kaas en yoghurt. Er zijn ook een verscheidenheid aan goede vegetarische bronnen ook, met inbegrip van tofu, tempeh, edamame, noten, zaden en granen. Notenpasta zijn ook een goede bron van eiwitten, maar ze moeten met mate worden gebruikt als ze zijn hoog in vet ook.

Kenmerken

De eiwitarme dieet wordt meestal uitgevoerd door mensen die het doen zijn een rauw voedsel of fruit snel. Het is meestal niet op lange termijn, en het lichaam krijgt net genoeg om te overleven.
De no-eiwit dieet is meestal onderdeel van een georganiseerde snel waar het enige wat toegestaan ​​is water. Dit is meestal voor een gezondheids- of andere reden en is nogsteeds onder toezicht van een professional.
De meest populaire dieet plan is de evenwichtige voeding. Het beschikt over de juiste hoeveelheid eiwit in een balans met koolhydraten en vetten worden gegeten.

Waarschuwing

Zorg moet worden genomen bij de voorbereiding van eiwit. Steak en kip zijn twee van de meest populaire eiwitbronnen, maar ze gaan vaak gepaard met boter, kaas of zware sauzen bij geserveerd in restaurants en bars. Wees ook op uw hoede voor alles wat diep is gebakken, als deze items worden geladen met verzadigd vet.

Expert Insight

Eiwit komt ook in poedervorm. Wei-eiwit is een van de meest populaire vormen bij reformwinkels, sportscholen en zelfs supermarkten verkocht door vele bedrijven. Altijd op de hoogte van de ingrediënten en etikettering wordt bij het kopen van proteïne poeders. Sommige van deze producten hebben kunstmatige smaken en kleuren, die ongewenste reacties in het lichaam kunnen veroorzaken.