Wat doet een schouder uit de kom Feel Like?

Wat doet een schouder uit de kom Feel Like?

De schouder is een kogel-en-socket joint waarmee de arm te bewegen in verschillende richtingen. De mobiliteit maakt de schouder instabiel en kwetsbaar voor dislocatie. Schouder dislocatie is pijnlijk.

Definitie

U kunt gedeeltelijke of volledige ontwrichting hebben. Volgens de American Academy of Orthopaedic Surgeons, "Een gedeeltelijke dislocatie (subluxatie): de kop van de bovenarm (humerus) is gedeeltelijk uit de contactdoos (glenoid). Een complete dislocatie betekent dat het helemaal uit het stopcontact . '

Identificatie

Er zijn een aantal tekenen en symptomen die duiden op dislocatie. Zij omvatten de mayoclinic.com rapporten, "een zichtbaar vervormd of niet op zijn plaats schouder, zwelling of verkleuring (blauwe plekken), intense pijn en een onvermogen om het gewricht te bewegen." Je kan ook het gevoel tintelingen of verdoofd in de nek of arm van de blessure kant.

Oorzaken

Grote kracht nodig is voor de schouder te ontwrichten. Volgens Mayoclinic.com, "Een ontwrichte schouder kan worden veroorzaakt door sportblessures met sporten zoals voetbal, hockey en skiƫn, trauma niet gerelateerd aan sport, en valt in het algemeen."

Behandeling

U moet een arts die kan je schouder weer snel opgezet te zien. Het zal pijnlijk zijn, maar als het via pijn is voorbij. De American Academy of Orthopaedic Surgeons wijst erop dat, "Het is belangrijk dat de arts weet hoe de dislocatie gebeurd en of de schouder had ooit eerder is ontwricht."

Verwachtingen

Terwijl de meeste mensen herstellen goed van schouder dislocatie, je schouder is waarschijnlijk altijd het gevoel een beetje instabiel. Revalidatie van de schouder spieren is sterk aanbevolen om re-letsel te voorkomen.