Wat doet een Medische Technoloog doen?

Een medisch laboratorium technoloog is getraind om te onderzoeken en lichaamsvloeistoffen en cellen te analyseren. In laboratoria, zijn de meeste van deze taken automatisch uitgevoerd op een machine. De technologen moet ook weten hoe te onderzoeken en analyseren van alle cellen handmatig door het zicht en onder een microscoop. Hun training is essentieel omdat het lichaamsvocht analyseren ze zullen worden gegeven aan artsen die hun resultaten om medische toestand van een patiënt te behandelen.

Specialiteit Gebieden

Technologen voeren testen in verschillende gebieden met verschillende soorten technologieën. Zij moeten in staat zijn om een ​​microscoop te gebruiken, weten al de verschillende bloed morfologie in witte en rode bloedcellen, weten hoe ze immunologie testen uit te voeren voor het testen van het aids-virus en het testen voor bacteriën, virussen en schimmels.

Bloedtransfusies

Technologen voeren bloed matching voor bloedtransfusies. Deze test is ingewikkelder dan met dezelfde bloedgroep. Technologen moet kunnen analyseren onder een microscoop of eiwitten in bloedmonsters compatibel.

Toezichthoudende Rollen

Technologen kan een toezichthoudende rol te vervullen. Zelfs wanneer ze toezichthouders, moeten ze hun vaardigheden bij te blijven. Als een werknemer ziek is, moet de toezichthouder over de taken voor die dag te nemen.

Kwaliteit en testen

Technologen moet in staat zijn om meer dan alleen monsters analyseren doen. De technoloog voert constante kwaliteitszorg in zijn werk. Indien de proef herhaald dezelfde resultaten moet kunnen verkrijgen.

Vergelijkingen

Technologen vergelijken chemische inhoud in het bloed aan wat de waarde zou moeten zijn.