Wat doet een Fentanyl Patch bevatten?

Wat doet een Fentanyl Patch bevatten?

Fentanyl is de generieke naam voor een krachtige opioïde pijnstiller die wordt geleverd in verschillende vormen, zoals een transdermale pleister onder de merknaam Duragesic verkocht.

Beschrijving

Ortho-McNeil, het bedrijf dat Duragesic produceert, beschrijft de patch als een rechthoekig transparant product met drie lagen: een beschermende voering, een geneesmiddel-bevattende laag en een drager.

Functies

De doorzichtige plastic beschermende voering wordt vlak voor het aanbrengen van de pleister op de huid verwijderd. De middelste laag heeft een aangewezen hoeveelheid fentanyl in een hechtmiddel. De drager is een polyethyleen / ethylvinylacetaat film.

Functie

De beschermende voering is ontworpen om de fentanyl houden van het aanraken van elke blootstellen van de huid tot het tijd is om de pleister aan te brengen. De geneesmiddel bevattende laag zich aan de huid geleidelijke absorptie van fentanyl toe. De steun houdt het medicijn uit de buurt van kleding en andere huid oppervlakken.

Farmacologie

Fentanyl wordt geabsorbeerd uit de geneesmiddel bevattende laag door de huid in het onderliggende weefsel. Bloedvaten ophalen geneesmiddel en dragen het centrale zenuwstelsel.

Waarschuwing

Fentanyl is een krachtig geneesmiddel dat ademnood en zelfs de dood kan leiden. Fentanylpleister therapie mag niet worden gebruikt door mensen die niet eerder hebben ontwikkeld een tolerantie voor opioïden. Om ernstige problemen te voorkomen, moeten zorgverleners nooit de drug / lijmlaag van de pleister te vermijden.