Wat doen Tonsils doen?

Tonsillen infecties te bestrijden en zijn een belangrijk onderdeel van het lymfestelsel en het immuunsysteem. Ironisch genoeg, zijn de amandelen meestal geassocieerd met keelpijn, infecties en gemiste dagen van school in kinderen. Ondanks hun rol in het immuunsysteem, de tonsillen vaak meer van een verplichting geworden dan een troef, noodzakelijk een tonsillectomie.

Lymfestelsel

Lymfe is-eiwit gevuld vloeistof vullen van de ruimten tussen de spieren, organen en andere lichaamsdelen structuren. Lymfe circuleert door het lymfatische systeem, dat een uitgebreid en samenhangend stelsel van vaten, weefsel (zoals amandelen), knooppunten, thymus, milt en beenmerg. Dit systeem is een drainagesysteem en het transport interstitiële vloeistof uit weefsels en het verwijderen en transporteren van vetten uit het maagdarmkanaal. Het lymfatische systeem, waaronder de amandelen, speelt een cruciale rol in het immuunsysteem door het produceren en transporteren lymfocyten en antilichamen.

Amandelen

De tonsillen ovale massa lymfeweefsel (concentraties van lymfocyten en macrofagen) strategisch gelegen aan het lichaam tegen bacteriën en virussen die het lichaam via de mond of neus. De tonsillen zijn onderverdeeld in drie categorieën: twee palatine amandelen achter in de keel, twee lingual amandelen op basis van de achterkant van de tong en een faryngeale tonsil (de adenoid) in de achterwand van de nasopharynx. De amandelen handelen als filters te vangen bacteriën en virussen die het lichaam en ook de productie van lymfocyten en antilichamen om infecties te bestrijden.

Zieke Amandelen

Omdat hun normale functie is te vangen binnenkomende bacteriën en virussen, kan amandelen gemakkelijk overweldigd door bacteriën en virussen worden en geïnfecteerd raken, waardoor amandelontsteking. Symptomen van amandelontsteking onder meer pijn of ongemak bij het slikken, koorts, keelpijn en gezwollen klieren in de hals. Zieke amandelen, als gevolg van tonsillitis, neoplasie of andere oorzaken, niet effectief zijn in het bestrijden van de infectie en kan een verplichting worden.

Complicaties van tonsilitis

Complicaties van tonsillitis zijn: tonsillar uitbreiding verstoren ademen, slikken en slapen (en het veroorzaken van slaapapneu); tonsillar abcessen; streptococcus pyogenes infectie ("keelontsteking"); verspreiding van de infectie in de bloedbaan; recidiverende of chronische keel- en oorontsteking; tonsillar crypten (zakken van pus op de amandelen); tonsoliths (steen-achtige deeltjes aan de amandelen); en reumatische koorts. Tonsillar kanker is een zeldzame complicatie.

Indicaties voor Tonsillectomie

Tonsillectomie algemeen betrekking op de verwijdering van de palatine amandelen. Volgens de American Academy of Otolaryngology - Head and Neck Surgery (AAO-HNS), absolute indicaties voor tonsillectomie zijn: vergrote amandelen waardoor de bovenste luchtweg obstructie, ernstige dysfagie, slaapstoornissen, en cardiopulmonale dysfunctie; peritonsillair abces niet reageren op conservatieve behandeling of drainage; tonsillitis veroorzaken koortsstuipen; en noodzaak van een tonsillar biopsie. Relatieve indicaties zijn onder meer: ​​drie of meer gevallen van tonsillitis per jaar; aanhoudende slechte adem te wijten aan tonsillitis; chronische of recidiverende tonsillitis in een streptokokken-drager niet reageert op antibiotica; en veronderstelde neoplasie. De operatie is pijnlijker bij volwassenen dan kinderen.