Wat doen Gordelroos Doe aan de huid?

De National Institutes of Health beschrijft gordelroos als een uitslag met blaren op de huid. Het wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Gordelroos ook bekend als herpes zoster.

Gaat Stage

De gordelroos uitslag begint meestal als een band. Het begint in het midden van de rug en wikkelt rond een zijde van de borst naar het borstbeen.

The Next Stage

De volgende symptomen van gordelroos is pijn op het getroffen gebied met branden, jeuk en gevoelloosheid of tintelingen. Een rode uitslag begint binnen twee weken na de pijn begon.

Blaren

Ongeveer twee tot vier dagen na de gordelroos uitslag verschijnt, met vocht gevulde blaasjes ontwikkelen die open te breken en vormen een korst.

Uitzondering

Hoewel het zeer zeldzaam, de Nationale Gordelroos Foundation zegt dat mensen soms kunnen gordelroos pijn ervaren, maar niet ontwikkelen van een uitslag.

Prognose

Voor gezonde mensen, gordelroos verdwijnen meestal binnen drie tot vijf weken. Voor mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, kan gordelroos dat verzwakt het immuunsysteem en pijn die kan jaren duren veroorzaken.