Wat doen de EKG Leads Represent?

Wat doen de EKG Leads Represent?

De leads in een elektrocardiogram of ECG, vertegenwoordigen de elektrische activiteit van uw hart. Elke elektrode leest deze elektrische stromen van het lichaamsoppervlak, het creëren van een golfvorm, die een middel van het analyseren van de polarisatie en depolarisatie van het hart levert.

Leidt I-III

Een typische EKG zullen 12 verschillende leads. Dit zijn I, II, III, AVR, AVL aVF, en V1 tot V6 - de combinatie van die laten zien wat bekend staat als een P-QRS complex op de EKG strip.

Leiden Ik vertegenwoordigt activiteit die gaat van je rechterarm naar je linkerarm, en leiden II vertegenwoordigt dezelfde richting van de activiteit op de benen. Leiden III vertegenwoordigt activiteit die gaat vanaf de linker arm naar het linkerbeen.

Inferior Leads

Leads II, III en aVF vertonen elektrische activiteit van de inferieure wand van het hart. Leads I, aVL, V5 en V6 blik op de elektrische activiteit van het uitzicht op de laterale wand van het hart. V1 door V6 blik op de voorste uitzicht van het hart en vertegenwoordigen de voorste wand van het hart.

Wat doet aVR Represent?

Het is belangrijk op te merken dat de AVR is niet typisch nodig voor een diagnose. In plaats daarvan geeft aan of de draden van de EKG nauwkeurig werden geplaatst.

De productie van een golfvorm

De draden van een ECG golfvorm produceren, dat dan wordt afgedrukt op een strook om de elektrische activiteit van het hart te tonen op een bepaald moment, en lees de hartslag en onregelmatigheden in de beats, bekend als hartritmestoornissen analyseren.

De QRS

P, QRS en T golfvormen het eindresultaat van de representatie van elektrische signalen van het ECG leads. De vorm begint met een P-golf, die atriale polarisatie vertegenwoordigt door naar de T-golf, het tonen repolarisatie van de ventrikels.