Wat Diëten worden aanbevolen voor patiënten met kanker?

Goede voeding kan een lange weg in het voorkomen en de negatieve neveneffecten van kanker en de behandelingen verlichten gaan. Het is belangrijk voor kankerpatiënten echter zorgvuldig hun dieet en nauw samen met een arts of diëtist gewoonlijk noodzakelijk. Kankerpatiënten hebben vaak moeite het absorberen van essentiële voedingsstoffen, en dus speciale diëten worden uitgevoerd om er zeker van nutritionele behoeften wordt voldaan. Deze behoeften zullen variëren op een patiënt-to-patient basis.

Voor de behandeling

Kankerbehandelingen zoals chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie alle werkzaamheden door het doden van kankercellen. Tijdens dit proces, gezonde cellen worden ook beïnvloed. Handhaving van een goede voeding voor behandeling zal de effectiviteit van de behandeling te verhogen, en versterken en herstellen die cellen beschadigd in het proces. Grote hoeveelheden van high-protein, zijn calorierijke aanbevolen. Rood vlees, moet bewerkte korrels en voedingsmiddelen met een hoog gehalte suiker worden vermeden.

Na behandeling

Goede voeding kan helpen patiënten te herbouwen kracht en het kan hen helpen hun niveau van welzijn te verhogen. De bijwerkingen van kankerbehandeling afhankelijk van het type kanker, de locatie, de aard en de dosis van de toegediende behandeling. Vaak zijn deze bijwerkingen, zoals verlies van eetlust, gewichtsverlies fluctuatie, mond en keel, misselijkheid en braken, een paar te noemen, veroorzaken ernstige nutritionele gevolgen en speciale diëten moeten worden gebruikt om hen te behandelen.

Eetlust Verlies

Patiënten die last hebben van gebrek aan eetlust moet vloeistoffen zoals vruchtensap, soep en melkproducten drinken om nutriëntenniveaus bijbenen. Poeders of vloeibare maaltijdvervangers worden aanbevolen. Frequente kleine maaltijden of snacks - zoals crackers, kaas, fruit, pudding - moet gedurende de dag gegeten worden en zijn gemakkelijker op de maag dan het hebben van een paar grote maaltijden.

Weight Loss

Gewichtsverlies is vaak het gevolg van kankerbehandeling en ook ten dele veroorzaakt door de kanker zelf. Van degenen die met gewichtsverlies moet eiwit-intensieve diëten verbruiken. Eiwit milkshakes, verrijkte melk en pindakaas zijn allemaal goede bronnen. Een goede manier om de eiwitinname te verhogen is door het toevoegen van direct droog melk aan maaltijden, zoals in eieren, ontbijtgranen, sauzen en soepen.

Weight Gain

In sommige kankers, zoals borst-, prostaat- en eierstokkanker, gewichtstoename bijwerking behandeling. Patiënten die lijden vorm gewichtstoename dient het advies van een arts of diëtist te raadplegen voordat het plegen van elk dieet plan. Echter, in het algemeen, mager vlees zoals kip zonder vel worden ook aanbevolen als fruit, groenten, granen en brood. Calorierijke voedingsmiddelen moeten worden vermeden.

Mond en irritatie van de keel

Lijdt van mond en keel irritatie moet vasthouden aan zacht voedsel. Deze omvatten appelmoes, bananen, milkshakes, yoghurt, aardappelpuree, noedels, groente en vlees puree, en pudding. Citrusvruchten, moet rauwe groenten en muesli worden vermeden

Misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken zijn vaak voorkomende bijwerkingen van de behandeling van kanker en verdwijnen meestal met de tijd. Voedingsmiddelen die gemakkelijk zijn op de maag worden aanbevolen. Deze omvatten crackers, toast, ijs chips, perziken in blik en gekookte aardappelen, noedels en rijst. Kruidige voedingsmiddelen of voedsel met een sterke geur moet worden vermeden.