Wat Cure voor Tinnitus met otosclerose

Otosclerose is een aandoening gekenmerkt door geringe hoeveelheden abnormale botgroei in de wanden van het binnenoor. Deze groei bevriest de stapesbeen (stijgbeugel) op hun plaats en voorkomt een goede geluidsoverdracht naar het binnenoor vloeistoffen. Het resultaat is slechthorendheid, vaak vergezeld van een duidelijke piep in de oren, tinnitus. Hoewel deze symptomen zijn moeilijk volledig genezen, zijn er verschillende behandelingen die de effecten verminderen.

Inzicht Otosclerose

Volgens de American Hearing Research Foundation (AHRF) Otosclerose begint als afzonderlijke syndroom genaamd otospongiosis, die wordt gekenmerkt door actieve veranderingen in het bot in het oor. Wanneer deze veranderingen te beƫindigen en het bot zijn uiteindelijke veranderde staat bereikt, otospongiosis verandert in otosclerose. Naast gehoorverlies, kan uw otosclerose symptomen ook onder meer duizeligheid en balanceren moeilijkheden. In eerste instantie kan je gehoorverlies verschijnen als een onvermogen om gefluister of andere lage geluiden aan te horen. Naast een piep in je oren, kan je tinnitus manifesteren als een zoemend, brullende of sissend sensatie.

De behandeling van milde of matige symptomen

Als uw otosclerose en tinnitus zijn mild of matig, kan uw arts eerst kiezen om uw conditie te controleren alvorens aan te bevelen een specifieke behandeling. Hij kan ook stel voor dat je een hoortoestel dragen om uw geluid aan te verhogen in deze tijd. Als controle wordt gekozen, zal u nodig heeft om uw gehoor periodiek opnieuw gecontroleerd om de progressie van je conditie te meten.

Uw arts kan er ook voor kiezen om uw klachten te behandelen met een over-the-counter voedingssupplement met natriumfluoride (Monocal, Florical). Het doel van deze aanpak is het versnellen van het proces van otospongiosis en verharden het bot in je oor voordat de stijgbeugel volledig op zijn plaats is bevroren. Volgens de AHRF, natriumfluoride suppletie is enigszins controversieel, hoewel studies suggereren dat kan gunstig zijn. Mogelijke bijwerkingen van de behandeling zijn onder andere pijn in de gewrichten, maagklachten en een allergische reactie gekenmerkt door jeuk. Afhankelijk van uw omstandigheden, kan suppletie blijven gedurende twee jaar of langer.

Het behandelen van ernstige symptomen

Als uw symptomen ernstig zijn, kan uw arts een chirurgische procedure genaamd een stapedectomie raden. Tijdens een stapedectomie, zal uw chirurg uw stapesbeen te verwijderen en te vervangen door een synthetische apparaat ontworpen om de functies ervan na te bootsen. Naast het verbeteren van uw gehoor tot het punt waar gehoorapparaten overbodig zijn, kan deze procedure rechtstreeks verminderen uw tinnitus symptomen.

Stapedectomie is een relatief delicate operatie, met mogelijke complicaties met inbegrip van destructieve veranderingen in uw incus bot (aambeeld) en ongewenste bewegingen van uw vervangende stapesbeen. Het is ook mogelijk om uw symptomen te gaan naar het punt waar een stapedectomie is ineffectief. In sommige gevallen kan een stapedectomy bestaande symptomen verergeren. Raadpleeg uw arts of chirurg om meer te leren over de mogelijke risico's en voordelen van deze procedure.