Wat Controls haargroei?

Wat Controls haargroei?

Het lichaam heeft een systeem van regulatoren, enzymen en eiwitten die leiden tot de vorming van haar en controle op de groei. Elke persoon heeft een haargroei cyclus anders dan anderen, en dit is de reden waarom sommige mensen de haren veel langer dan anderen kunnen groeien. Eigen cyclus Het lichaam is het enige duidelijke factor bij het beheersen van haargroei.

Celgroei

De haarzakjes in de hoofdhuid bevatten stamcellen - een van de weinige plaatsen in het lichaam waar dit waar is. Deze stamcellen migreren naar het haar matrix en worden matrixcellen. Het is hier dat de matrix cellen delen en worden van elkaar verschillen; worden ze ofwel haarcellen of innerlijke epitheliale schede cellen. Bovendien, dit is waar het haar ontwikkelt zijn kleur. Aminozuren produceren pigmenten zoals melanine voor donkere kleur of pheomelanin voor lichtere kleur.

Fasen

Haar doorloopt drie fasen van de groei. De anagene fase is de eerste, en 85 tot 90 procent van alle haren zijn in deze fase. De anagene fase duurt 2-6 jaar, en is de periode die het haar daadwerkelijk groeit; de exacte periode verschilt per persoon en bepaalt hoe lang het kan groeien. De volgende fase is catageen, dat een twee tot vier weken periode waarin de individuele haren rust en groeit niet terwijl de follikel begint duwen van de huid. Dat leidt tot de telogene fase, waarin het haar uitvalt en de follikel besteedt 3-4 maanden produceren nieuwe haren. Daarom is het natuurlijk om te zien haren vallen uit op elk moment.

Belangrijkste factoren

Stamcellen de follikel's verzamelen in basislaag de buitenste wortel en vormen de matrix cellen die vervolgens kan worden de haarcellen. Cellen van de dermale papilla produceren stoffen die bepalen of de matrix cellen haarcellen of vel cellen. De stoffen die door de dermale papilla wordt bepaald door twee factoren. Men is hormonen. De andere is de doornuitsteeksels laag cellen langs de buitenste wortelschacht. Eiwitten voor basische fibroblast of van bloedplaatjes afgeleide groeifactor kan de productie van enzymen die haargroei versnellen beïnvloeden.

Human Factor

Velen speculeren dat een aantal factoren met betrekking tot het menselijk gedrag en gewoonte haargroei kan beïnvloeden, maar deze is niet bewezen in overeenstemming met iedereen te zijn. Dit geldt ook voor stress, hoewel studies op plaatsen zoals de Humboldt Universiteit hebben gesuggereerd dat stress de haargroei in sommige gevallen kunnen verhogen. Andere factoren vaak beschouwd omvatten voeding en wateropname.