Wat Bottled Water is veilig voor baby's?

Uitzoeken wat voor soort van gebotteld water te geven aan uw baby kan een ontmoedigende taak zijn. De National Sanitation Foundation International, de Amerikaanse Food and Drug Administration en de Amerikaanse Centers for Disease Control hebben alle aanbevelingen gedaan over de veiligheid van het drinkwater.

Bottled Water Vs. Tap Water

Veel mensen geloven dat gebotteld water is veiliger dan kraanwater, maar dit is niet altijd het geval. Gebotteld water wordt gereguleerd door de FDA, en leidingwater wordt gereguleerd door de Environmental Protection Agency. De EPA regelgeving die kraanwater regeren zijn strenger dan de FDA-voorschriften dat gebotteld water regeren. Volgens de National Resources Defense Council, kraanwater is onderworpen aan strenger en vaker te controleren dan flessenwater. Dit betekent dat gebotteld water is niet altijd veiliger dan kraanwater en kan mogelijk nog erger. De NRDC heeft opgeroepen tot wijzigingen in de federale regelgeving dat gebotteld water-productie te dekken. Het agentschap heeft de resultaten van haar uitgebreide tests van gebotteld water op haar website publiceerde, een link naar die kan worden gevonden op het einde van dit artikel.

Mogelijke gezondheidsrisico's van Bottled Water

Gebotteld water kan mogelijk kweek van schadelijke bacteriën of andere verontreinigingen die kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Hoewel de FDA heeft een reglement ter voorkoming van dit, kan de interne kwaliteitscontrole aspecten van bepaalde fabrikanten nog steeds leiden tot verontreinigd water in flessen. Ook kan gebotteld water hoge niveaus van fluoride bevatten. Bij zuigelingen, kan dit leiden tot fluorose, een aandoening die wordt veroorzaakt door te veel blootstelling aan fluoride tijdens tandvorming. Fluorosis veroorzaakt cosmetische veranderingen aan het tandglazuur dat kan leiden tot witte vlekken, putjes of vlekken. Veel gemeentelijke kraanwater systemen toevoegen van fluoride aan hun water. En omdat sommige flessenwater is gewoon kraanwater uit een andere locatie, kan zelfs flesjes water fluoride bevatten.

NSF International Aanbevelingen over Quality

Volgens NSF International, een not-for-profit organisatie voor de volksgezondheid en de veiligheid, kan de kwaliteit gebotteld water sterk variëren. Terwijl de FDA vereist dat gebotteld water niet hoger zijn dan de maximale niveaus van lood of andere verontreinigingen, heeft de FDA niet vereist dat gebotteld water fabrikanten ondergaan controles door onafhankelijke instanties of door een derde te testen de kwaliteit van het water. Dat betekent dat het mogelijk is dat sommige merken van gebotteld water slechter voor je baby dan anderen kunnen zijn - zelfs als ze dezelfde beschrijvingen op het label. NSF International beveelt aan dat consumenten kopen gebotteld water alleen uit fabrikanten die derden inspecties en de kwaliteit testen gebruiken. Om uit te vinden deze informatie, bel rechtstreeks met de fabrikant.

FDA Aanbevelingen over verontreiniging

De aanbevelingen van de FDA's richten zich op het probleem van schadelijke bacteriën in gebotteld water. Om te voorkomen dat onveilige water aan uw kind, de FDA doet de volgende aanbevelingen. Als gebotteld water wordt op de markt voor zuigelingen en zegt "steriele" op het etiket, moet het voldoen aan de algemene eisen van de FDA voor commerciële steriliteit. Als de flessen water niet zegt "steriele" op het etiket, de FDA zegt dat de consument de door haar voorgestelde procedure zou moeten gebruiken voor het steriliseren van kraanwater voordat u de flesjes water te mengen formule. Om dit te doen, breng het water aan de kook, laat het aan de kook gedurende ten minste één minuut en laat het dan afkoelen. Dit zal eventuele schadelijke bacteriën te doden.

CDC Aanbevelingen over Fluorose

De aanbevelingen van het CDC zich richten op het probleem van fluorose. Omdat gebotteld water fabrikanten zijn niet verplicht om fluoride informatie op het etiket te zetten, de CDC adviseert dat de betrokken ouders over fluorosis contact gebotteld water fabrikanten rechtstreeks naar informatie over fluoride niveaus. De CDC zegt ook dat het water bestempeld als gedeïoniseerd, gedistilleerd, gezuiverd, gedemineraliseerd of geproduceerd door middel van omgekeerde osmose is altijd laag in fluoride.