Wat Blokkeert de absorptie van Ijzersulfaat?

Wat Blokkeert de absorptie van Ijzersulfaat?

Ferrosulfaat of FeSO4, een verbinding die ijzer, zwavel en zuurstof. Ijzersupplementen bevatten ijzersulfaat. In het menselijk lichaam, ferrosulfaat een bron voor ijzer nodig in rode bloedcellen om zuurstof naar de cellen van het lichaam. Het is van vitaal belang dat niets verhindert de absorptie ferrosulfaat, ijzerdeficiëntie anemie veroorzaakt, een aandoening gekenmerkt door vermoeidheid door gebrek aan zuurstof in de cellen.

Looizuur

Looizuur is een plantaardige stof met vele medicinale toepassingen. Het remt of blokkeert de absorptie van ferrosulfaat in het lichaam wordt gevonden in thee en koffie. Vermijd beide dranken minste twee uur vóór of na het gebruik ferrosulfaat, volgens WebMD. Neem het ijzersupplement een uur voor een maaltijd of twee uur na een maaltijd op een lege maag voor het beste resultaat. Laat 10 minuten na inname van de ijzersupplement om het lichaam te gaan alvorens te liggen.

Zuivelproducten

Calcium is een essentiële stof voor het lichaam en in zuivelproducten. Personen met calcium tekortkomingen zuivelproducten eten en neem antacidum supplementen om hun calcium te verhogen. Al deze producten remmen de opname van ferrosulfaat. Om zowel een calcium en ijzer tekort aan te pakken, neemt de supplementen ten minste twee uur na elkaar, zodat de calcium, niet ongedaan maken het ijzer.

Volkorenproducten

Volkoren producten zoals granen bevatten fytaten en vezels die zich binden met ijzer, volgens Dr Ronald Huffman, die de absorptie beïnvloedt. Deze volkoren producten, net als calcium, bezitten vele goede eigenschappen voor een gezonde voeding. Het probleem doet zich voor de persoon met ijzerdeficiëntie. Zoals met zuivelproducten, geen volkoren producten ijzersupplementen verbruiken tegelijkertijd.

Andere Remmers

Dr. Huffman geïdentificeerd EDTA, een type zuur in levensmiddelenadditieven en eventueel soja als producten die de absorptie van ijzer remmen. Hij stelt ook dat vitamine C verhoogt de absorptie van ijzer door het vastleggen van het ijzer in de ferro vorm. Bovendien, bij het nemen ferrosulfaat op een lege maag, eveneens vitamine C supplementen, die zal helpen bij het absorptieproces en tegen stoffen die het proces remmen.