Wat betekent triglyceride 132 Mean in een laboratorium?

Wat betekent triglyceride 132 Mean in een laboratorium?

De American Heart Association stelt uw bloed triglyceriden zijn de & ldquo;. Chemische vorm waarin de meeste vet bestaat in het lichaam "in uw bloed, ze zijn aanwezig als plasma lipiden in combinatie met cholesterol U krijgt triglyceriden uit de vetten en koolhydraten je eet Excess.. calorie├źn worden omgezet in triglyceriden en opgeslagen als vet later als energie worden gebruikt.

Hoge triglyceriden

Een studie uitgevoerd door dr JE Hakanson van de Universiteit van Washington gepubliceerd in het Journal of Cardiovascular Risk gevonden dat een hoge plasma triglyceriden zijn een risico voor de cardiovasculaire gezondheid. De aandoening wordt hypertriglyceridemie, en afgezien van calorierijke voedingsmiddelen, kan worden veroorzaakt door diabetes, nierstenen of als genetische samenstelling.

Richtlijnen voor Triglyceriden

Triglyceride niveaus worden gemeten door het uitvoeren van een vasten bloedonderzoek. De voor de registratie van triglyceriden unit is milligram per deciliter (mg / dL). De National Cholesterol Education Program biedt richtlijnen voor triglyceriden, volgens welke: normaal is minder dan 150 mg / dL; borderline hoog is 150-199 mg / dL; hoog is 200-499 mg / dL; en zeer hoge boven 500 mg / dL. Dus als uw triglyceride-test leest 132, betekent dit dat uw triglyceride niveaus binnen het normale bereik.

Behandeling

De richtlijnen van de Amerikaanse regering staat dat sinds triglyceriden verhogen het risico van hart-en vaatziekten, zelfs die met borderline hoge triglyceriden moet heel voorzichtig zijn over hun gewicht en dieet. Minimaal 30 minuten beweging wordt elke dag geadviseerd gezonde triglyceride niveaus te handhaven. Special care dieet moet ook worden genomen door het vermijden van hoge verzadigde vetten zoals rood vlees, eigeel, schaaldieren en slachtafval, en het houden van afstand van levensmiddelen met veel suiker, omdat ze leiden tot insuline aan triglyceriden verhogen. Het verliezen van overgewicht en stoppen met roken wordt ook geadviseerd. Als u last heeft van andere aandoeningen zoals diabetes of hypertensie, beheren ze zoals ze ook uw triglyceriden kunnen verhogen.

Omega-3 vetzuren

Volgens een artikel van Dr. BJ Holub in de Canadian Medical Association Journal, consumptie van omega-3 vetzuren - vooral in vissen - samen met andere vormen van behandeling is een van de meest effectieve manieren om hypertriglyceridemie te behandelen. Zalm, makreel, forel en tonijn zijn allemaal hoog in omega-3 vetzuren. Andere voedingsmiddelen die omega-3 vetzuren zijn mosterdzaad en lijnzaad. Ongeveer 4 g omega-3-vetzuren worden dagelijks voorgesteld.

Geneesmiddel

Soms, vooral in het geval van familiale hypertriglyceridemie, lichaamsbeweging en voeding dient te worden aangevuld met medicijnen om uw triglyceride verlagen. Uw arts kan voorschrijven je drugs zoals Lipitor, Mevacor of Zochor. Hij kan ook voorstellen fibraten of nicotinezuur zuren.