Wat betekent Snap Bevriezing Mean?

Snap bevriezing is het proces van invriezen iets extreem snel. Het wordt ook wel flash bevriezen en wordt voornamelijk gebruikt in voedsel toepassingen of medische of wetenschappelijke toepassingen, zoals het bevriezen van weefselmonsters. De wijze waarop iets heel snel ingevroren wordt bloot aan duurzame, extreme koude zonder variatie in temperatuur.

Temperaturen

Water bevriest bij 32 graden Fahrenheit (of 0 graden Celsius). Zodra een voedsel is bevroren, bacteriƫn in het levensmiddel stopt met groeien, dat is de voornaamste reden om levensmiddelen bevriezen - bacteriƫn op afstand te houden gedurende langere perioden. Terwijl ideale diepvries temperaturen kan tussen 10 onder 0 Fahrenheit naar 0 Fahrenheit, snap bevriezing telt veel koudere temperaturen. Snap bevriezing kan temperaturen van negatieve 200 graden Fahrenheit of kouder in dienst.

Kristallisatie

De maaltijden worden bereid in de eerste plaats van water. Wanneer het voedsel langzaam wordt bevroren, kristallen te vormen. Kristallen zijn bevroren structuren. De oprichting van kristallen betreft een moleculaire herschikking. De herschikking heeft de neiging om het water te scheiden van het voedsel. Het neigt eveneens de moleculaire structuur van het voedsel wijzigen. Terwijl zeer snelle bevriezing veroorzaakt ook moleculaire veranderingen, de veranderingen zijn minder. Snap bevriezing vermindert het proces van langzaam groeiende ijskristallen, waardoor de diepvriesproducten beter lijken de structuur voor het invriezen.

Voordelen

Er zijn vele voordelen van snap het vriespunt. Vanuit het oogpunt van de fabrikant, het vermindert, wanneer een voedingsproduct gemaakt. Belangrijker, wanneer het voedsel wordt opgewarmd, is het minder waarschijnlijk gebundeld water of een ongewenste structuur door kristallisatie in een slow-vriesproces. In de wetenschap toepassingen, snap bevriezing vervormt het weefsel wordt minder dan slow freezing, omdat het voorkomt dat het kristallisatieproces.

Marketing Claims

Marketing claims over snap overvloed bevriezen. Velen van hen zijn waar. In de eerste plaats, het vermijdt water scheiding na het opwarmen of het een betere baan van het behoud van textuur doet. Overige vorderingen zijn moeilijk te controleren. De stelling van vele, bijvoorbeeld, die snel bevroren voedingsmiddelen zijn voedzamer en gezonder is twijfelachtig. De snelheid waarmee iets bevroren effecten de rangschikking van moleculen maar niet toevoegen of verwijderen. Als een voedingsmiddel bevat vitamine, nadat het is ingevroren, zal bevroren vitaminen. Na reconstitutie, het zal vermoedelijk nog vitaminen bevatten. De verhevener van marketing aanspraken niet uitleggen hoe een voedsel minder voedzaam zou worden als langzaam bevroren.