Wat betekent Positieve Leukocyten Mean?

Leukocyten zijn een bepaald type witte bloedcel. Wanneer urine positief voor leukocyten, zijn leukocyten in de urine. Witte bloedcellen in urine typisch een infectie. Een urineonderzoek positief voor leukoctyes is meestal het gevolg van een urineweginfectie. Echter, leukocyten in urine ook een teken van andere infectiona zoals nierontsteking, cystitis en urethritis.

Doel

Leukocyten zijn witte bloedcellen, het lichaam afweermechanisme tegen indringers zoals infectie en ziekte. Wanneer vreemde materialen in het lichaam, witte bloedcellen aanvallen door antilichamen vernietigen ziekteverwekkers of produceren. Bij een infectie in het lichaam, deze witte cellen blijken in hogere concentratie in de urine.

Soorten

Lymfocyten zijn verdeeld in B lymfocyten en T-cellen, uitsluitend de functie ingedeeld. B-lymfocyten scheiden antilichamen, eiwitten die hechten aan vreemde micro-organismen in lichaamsweefsels om ze te vernietigen. T-cellen, anderzijds, vernietigen viraal-geïnfecteerde of kankercellen. T-cellen ook helpen de productie van antilichamen door B-cellen.

Urineweginfecties

Een urineweginfectie (UTI) heeft betrekking op een bacteriële infectie ergens in de urinewegen. Individuen die leukocyten in de urine kenmerkend gediagnosticeerd met een urineweginfectie. Symptomen van een infectie van de urinewegen omvatten pijnlijk en vaak plassen.

Diagnose

De normale leukocyten variëren in urine 0-10 leu / ul. Een urineonderzoek of thuis dipstick test kan bepalen of urine positief voor leukocyten. Als er meer dan 20 leu / ul concentratie van leukocyten in de urine, zal de test een positief resultaat render.

Behandeling

Behandeling voor positieve leukocyten omvat het behandelen van de onderliggende infectie met antibacteriële medicatie zoals Trimpex, Polycillin, Floxin, Noroxin, Cipro orTrovan. Typisch de infectie verdwijnt in 1-2 dagen na aanvang van het geneesmiddel regime. Aanvullende medicatie kan worden voorgeschreven voor pijn geassocieerd met infecties van de urinewegen.