Wat betekent onrustige slaap Mean?

Onrustige slaap berooft het lichaam van de nodige rust en kan een ernstig gezondheidsprobleem aan te geven. Als u last heeft van onrustige slaap of vaak wakker unrested voelt, dient u het probleem te bespreken met uw arts.

Definitie

"Onrustige slaap 'betekent dat de slaap is rusteloos en sporadisch. U mag woelen en draaien. U kunt in slaap vallen alleen om herhaaldelijk wakker gedurende de nacht. Onrustige slaap komt in onregelmatige intervallen, en laat je moe voelt als je wakker wordt.

Oorzaken

Onrustige slaap kan een ernstige gezondheidstoestand geven. Bipolaire stoornis, depressie en angststoornissen gaan vaak gepaard met rusteloze, onderbroken slaap. Drugsmisbruik terugtrekking kan leiden tot een onrustige slaap, net als natuurlijke veranderingen, zoals de menopauze. Bedwantsen of parasitaire infecties kan ook leiden tot onrustige slaap. Onregelmatig slaappatroon kan ook wijzen op een slaapstoornis, zoals slaapapneu.

Gevaren

WebMD meldt dat slaaptekort bijdraagt ​​aan verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, hartaanval en beroerte. Een studie uitgevoerd door de Stanford University en de University of Wisconsin onderzoekers toonden een verband tussen slaaptekort en obesitas. De American Academy of Sleep Medicine citeert een studie van 2004 door Fabio Cirignotta, MD, waaruit bleek dat een gebrek aan slaap maakte tieners twee keer zoveel kans op een auto-ongeluk te hebben.