Wat betekent Developmental Arrestatie Mean?

Wat betekent Developmental Arrestatie Mean?

De ontwikkelingsstilstand term betekent dat sommige aspecten van normale groei en ontwikkeling is gestopt. Een dergelijke aanhouding kan invloed hebben op elk aspect van de ontwikkeling - fysiek, intellectueel of emotioneel. Global vertraging wordt gediagnosticeerd wanneer alle gebieden van de ontwikkeling worden belemmerd.

Soorten

Bij kinderen, ontwikkelings arrestatie is niet geaccepteerde mijlpalen te krijgen - met inbegrip van sociale en psychologische mijlpalen - op tijd. In tieners, kan het niet de puberteit bereiken betrekken; bij volwassenen, het onvermogen om emoties te verwerken of inleven in anderen.

Oorzaken

Gearresteerd seksuele ontwikkeling wordt meestal veroorzaakt door eetstoornissen, prikkelbare darmziekte, of bijwerkingen van stimulantia. Het kan chromosomale zijn --- bijvoorbeeld het syndroom van Turner, die van invloed op de meisjes, het stoppen van de groei en het voorkomen van de puberteit. Gearresteerd sociale ontwikkeling plaatsvindt met autisme, ADHD en persoonlijkheidsstoornissen. Deze voorwaarden hebben genetische componenten. Global vertraging is meestal chromosomale, zoals in het fragiele X-syndroom, het syndroom van Down, syndroom van Rett of Angelman syndroom. Het kan ook resulteren uit stofwisselingsziekten.

Symptomen

Vertraagde spraakontwikkeling in de vroege jeugd is de meest gebruikte indicator voor de meeste ontwikkelingsstoornissen. Andere indicatoren zijn motorische problemen en problemen met de toiletgang, het vermijden van oogcontact, niet het ontwikkelen van empathie, lachen op ongepaste en niet tentoonstellen van angst of pijn.

Time Frame

Zorgen gerechtvaardigd zijn als gebrabbel en kruipen nog niet begonnen met 12 maanden of praten en wandelen met twee jaar. De puberteit wordt beschouwd gearresteerd als de ontwikkeling niet is begonnen met 13, of de menstruatie door 16.