Wat betekent COBRA Mean in Medical Insurance?

Wat betekent COBRA Mean in Medical Insurance?

De Geconsolideerde Omnibus Budget Reconciliation Act van 1985 de medische verzekering optie die beter bekend is als COBRA. Het idee achter de maatregel was om vertrekkende medewerkers de mogelijkheid om tijdelijk te blijven kopen ziektekostenverzekering via hun voormalige werkgever te geven.

Time Frame

COBRA maakt vertrekkende medewerkers de optie tot koop van dezelfde groepsverzekering ze hielden toen in dienst van een bedrijf voor maximaal 18 maanden.

.

Effecten

Het grootste nadeel van COBRA is dat de ex-werknemers zijn verantwoordelijk voor de volledige kosten van hun ziektekostenverzekering. Veel werkgevers zullen betalen voor een deel van de ziekteverzekering van hun medewerkers.

Betekenis

COBRA dekking mag dan 18 maanden in sommige situaties worden verlengd. Als een persoon wordt uitgeschakeld tijdens de eerste twee maanden van de COBRA dekking, wordt de termijn verlengd tot 29 maanden voor de verzekerde en hun gekwalificeerde begunstigden. Het tijdsbestek is verlengd tot 36 maanden voor die verliezen hun ziektekostenverzekering te wijten aan een echtgenoot dood of echtscheiding.

Overwegingen

Ex-werknemers kan worden verplicht om iets meer te betalen voor COBRA dekking dan de werkgever betaalt. Werkgevers zijn toegestaan ​​om je op te laden voor 100 procent van de kosten van verzekering, alsmede een extra 2 procent voor de administratieve lasten.

Misvattingen

Er zijn een aantal uitzonderingen op worden aangeboden COBRA. Werknemers beëindigd voor "grove schuld" of degenen die werken voor bedrijven met minder dan 20 werknemers niet hoeven te worden aangeboden COBRA verzekering voortzetting.