Wat betekent Brominated Flour Mean?

Wat betekent Brominated Flour Mean?

Gebromeerd meel meel dat wordt behandeld met een chemisch oxidatiemiddel genaamd kaliumbromaat. Sommige bakkers liever broomhoudende meel omdat het produceert kleverig deeg dat rigoureuze bewerking ondergaat. Broomhoudende bloem is een mogelijk kankerverwekkende stof die in veel landen verboden.

Aantrekkelijke Brood Producten

Veel fast-food bedrijven gebruiken gebromeerde meel om het uiterlijk van de gebakken producten te verbeteren. Rolls gemaakt met kaliumbromaat stijgen hoger en geven een fijnere kruim dan brood gemaakt zonder het additief.

Gevaren voor de gezondheid van kaliumbromaat

De kaliumbromaat in broomhoudende meel kan toxisch zijn voor de endocriene klieren en schade veroorzaken aan de nieren, met inbegrip van kanker, volgens een recensie in het oktober 2013 nummer van "Kankers." Hoewel de evaluatie staat dat kaliumbromaat lijkt de ontwikkeling van kanker te bevorderen in grote doses van meer dan 125 delen per miljard, heeft het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek kaliumbromaat geclassificeerd als een klasse 2B carcinogeen bij de mens, wat betekent dat het kan kanker veroorzaken possily .

Broomhoudende Flour Ban

Kaliumbromaat wordt een verboden als een bloem en additief voor levensmiddelen in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Europa en andere delen van de wereld. De staat Californië vereist waarschuwingslabels op gebakken producten die gebromeerde bloem. De Amerikaanse Food and Drug Administration maakt het mogelijk gestandaardiseerde niveaus van kaliumbromaat in bloem in het bedrag van 20 delen per miljard, volgens de uitgave van 2010 "Food Engineering en Ingredients." Hoewel dit bedrag aanvaardbaar, de FDA adviseert bakkers vrijwillig verminderen of het gebruik van de chemische elimineren.