Wat bepaalt hoeveel calorieën je per dag nodig?

Wanneer je probeert te winnen of verliezen gewicht, of zelfs beginnen aan een gezondere levensstijl, is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft om te verbranden per dag. Dan kunt u beslissen hoe te verhogen of het aantal calorieën dat je verbruikt en welke oefeningen u uitvoert verlagen.

Basal Metabolic Rate

Uw Basal Metabolic Rate of BMR is de hoeveelheid calorieën of energie je lichaam nodig heeft om de basisfunctie van uw lichaam goed te laten functioneren. Dit geldt ook voor het pompen van het hart, de ademhaling en andere orgaanfuncties.

Hoe te berekenen Uw BMR

BMR is gebaseerd op leeftijd, geslacht en gewicht en kan worden bepaald door de volgende formules:

Mannetjes
Leeftijd 10-17: 17,5 x (lichaamsgewicht in kg) + 651
Leeftijd 18-29: 15,3 x (lichaamsgewicht in kg) + 679
Leeftijd 30-59: 11,6 x (lichaamsgewicht in kg) + 879
Leeftijd> 60: 13.5 x (lichaamsgewicht in kg) + 487

Vrouwtjes
Leeftijd 10-17: 12,2 x (lichaamsgewicht in kg) + 746
Leeftijd 18-29: 14,7 x (lichaamsgewicht in kg) + 496
Leeftijd 30-59: 8,7 x (lichaamsgewicht in kg) + 829
Leeftijd> 60: 10.5 x (lichaamsgewicht in kg) + 596

Bijvoorbeeld als je een 24-jarige man die 79.3kg weegt, uw BMR zou ongeveer 1892 calorieën per dag. U dient er rekening mee dat dit slechts de hoeveelheid verbrande calorieën om je lichaam functie hebben; dit omvat niet de fysieke activiteiten, zoals wandelen, eten, werken, etc.

Oefening

Een persoon die meer lichamelijk actief dan de ander zal meer calorieën verbranden tijdens de dag. Toegevoegd aan je BMR moet de hoeveelheid calorieën die je verbrandt terwijl dong fysieke activiteiten gedurende de dag.

Er is een eenvoudige formule om bij benadering te bepalen hoeveel calorieën extra kan je een dag te branden, op basis van uw activiteiten gedurende de dag.

Als je erg inactief, vermenigvuldig je BMR met 1,4. Je kunt je afvragen, waarom zijn we het toevoegen van calorieën als iemand zo inactief. Nou, zelfs als je niet per se te oefenen u zich verplaatst rond tijdens de dag die doet verbruiken calorieën, zelfs als het niet lijkt alsof je bent.

Als je leven een sedentaire levensstijl, multiple jouw BMR met 1,5.

Als u matig actief op het werk, of deelnemen aan een matig actief activiteit gedurende de dag, voeg 0,1 tot uw vermenigvuldiging voor elke activiteit. Bijvoorbeeld, als je dozen bewegen op het werk, en je loopt rond het blok een paar keer in de avond, zou je je BMR vermenigvuldigen met 1,7 (1,5 + 0,1 + 0,1).

Doet het erg inspannende activiteiten? Voeg 0,2 voor elke activiteit.

Thermic Effect of Food

Thermische effect van voedsel of TEF, wordt gedefinieerd als een toename van het metabolisme bij de vertering van voedsel volgens de Clinical Nutrition Research Unit Vanderbilt. Terwijl uw lichaam verteren van het besteden van meer calorieën, waardoor je BMR te verschuiven. Natuurlijk, sommige voedingsmiddelen zijn moeilijker te verteren dan andere. Vet in de voeding is het makkelijkst te verteren, terwijl koolhydraten en eiwitten zijn het moeilijkst.

Als u het toevoegen van calorieën elke keer dat je eet voedsel, echter, een 100-calorie snack kan echt het verhogen van uw calorie-inname met slechts 70 calorieën, vanwege de calorieën gebruikt om het voedsel te verteren.

Ziekte

Ziek zijn is een ander ding dat het aantal calorieën dat je nodig hebt in een dag kan bewerkstelligen. Te helpen bij de bestrijding van bacteriën en virussen in je lichaam, zal je meer energie, of calorieën te verbranden, dan je zou op normale dagen. Dit is de reden waarom zo veel mensen gewicht verliezen als ze ziek zijn: ze besteden meer calorieën, en ze waarschijnlijk niet genoeg eet ter dekking van de extra calorieën worden verbrand.