Wat Bacteriën Veroorzaakt zweren in de maag?

Helicobacter pylori

De meeste maagzweren, ook wel bekend als maagzweren, worden niet veroorzaakt door stress zoals velen hebben aangenomen voor het jaar, maar door een bacterie genaamd Helicobacter pylori. H. pylori is gevonden in 95 procent van de mensen met maagzweren en 100 procent van de mensen met chronische gastritis. De mensen die het meeste risico op een infectie en daaropvolgende zweren zijn ouderen of mensen die in de derde wereld landen, die waarschijnlijk voor het eerst besmet waren als kinderen. Het organisme zelf veroorzaakt zweren te vormen maar scheidt ammoniak die het zuur neutraliseert in de maag, waardoor de bacteriën die regio koloniseren en groeien tot een punt waar schade aan het weefsel plaatsvindt. Niet iedereen die besmet is met H. pylori daadwerkelijk ontwikkelt zweren.

Vernietigd door antibiotica

H. pylori heeft de vorm van een kurkentrekker en heeft bewegende appendages. Deze bacterie kan de corrosieve omgeving van de maag te overleven door zich in de slijmlaag van het orgaan ten reproduceert zich vele malen. Het kan alleen uit de patiënt door het gebruik van antibiotica die de bacteriën aantasten, worden geëlimineerd. Maar antibiotica worden genomen op orders van een arts, want als het organisme wordt niet volledig geëlimineerd zal weer reproduceren in een kolonie en de zweer zal terugkeren. De antibiotica in zijn volle omvang wordt de zweer vast te genezen door het elimineren van de bacteriën.

Verstoort het immuunsysteem

Deze bacterie heeft de mogelijkheid om te zwemmen op zichzelf, daarom is de slijmlaag van de binnenkant van de maag kan doordringen. Het creëert eiwitten die maagzuur stoppen van de vorming, en creëert zijn eigen ideale omgeving. H. pylori is microaërofiele, waardoor het vereist zeer weinig zuurstof overleven en kan zich hechten aan de epitheelcellen van de maag met kleine aanhangsels dat zijn plaats te verankeren. Ook kan verstoren aanvallen van het immuunsysteem door het gebruik van enzymen die het vrijkomen die het immuunsysteem correct kan aanvalt. Infecties van H. pylori zijn in de Verenigde Staten voorkomende en betrekken ongeveer 20 procent van de mensen onder de leeftijd van 40 en 50 procent van de mensen boven de leeftijd van 60 jaar.