Wat Antioxidanten zijn het beste voor Stroke Recovery?

Wat Antioxidanten zijn het beste voor Stroke Recovery?

Volgens de statistieken van 2009 van een studie uitgevoerd door de Washington University School of Medicine in St. Louis, de op twee na belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten is een beroerte. Meer dan 143.000 mensen in de Verenigde Staten elk jaar sterven aan beroertes. Beroerte is de belangrijkste oorzaak van ernstige invaliditeit in de Verenigde Staten. Het goede nieuws is volgens het National Center for Disease Control and Prevention, antioxidanten kan het bedrag van de schade aan de hersenen die optreedt tijdens een stoke te verminderen; vooral de soorten antioxidanten in fruit en groenten.

Hoe Antioxidanten Help

Antioxidanten lijken te helpen slachtoffers van een beroerte sneller herstellen als gevolg van de anti-inflammatoire eigenschappen. Deze anti-inflammatoire eigenschappen kunnen zenuwcel letsel en de dood te verminderen en kan het herstel tijd voor een beroerte slachtoffers te versnellen. Zelfs als de antioxidant behandelingen worden gegeven enkele uren na een beroerte plaatsvindt, kunnen zij toch beroerte schade.

Belangrijke Studie

Zoals gerapporteerd door ScienceDirect, Experimentele Neurologie, Volume 193, Issue 1, mei 2005, pagina's 75-84 een belangrijke studie werd uitgevoerd op ratten. Deze ratten werden verdeeld in vier groepen. De groepen werden elk gevoed respectievelijk rat voedsel aangevuld met bosbessen, spinazie, spirulina en de laatste groep kreeg gewone rat voedsel.

De resultaten waren verbluffend. Vier weken na het begin van het dieet werden de ratten gaf een ischemische beroerte. De slag grootte van de ratten die de bosbessen en spinazie aangevuld rat eten kregen waren half zo groot als de ontvangers van gewone voedingsmiddelen rat. Beroerte laesies in ratten die spirulina supplementen waren 75 procent kleiner dan degenen die geen supplement kregen. Deze ratten herstelde ook beweging na de beroerte sneller dan de niet aangevuld ratten.

Best Fruit en Groenten voor Antioxidanten

Zoals aangehaald in de bovengenoemde studie, bosbessen, spinazie en sirulina (algen) zijn bronnen van antioxidanten belangrijk beroerte herstel. Het Journal of Agricultural and Food Chemistry heeft een studie uitgevoerd in juni 2004, de rangschikking van meer dan 100 voedingsmiddelen in hun anti-oxidant niveaus. Onder de onderzochte voedingsmiddelen, veenbessen, bosbessen en bramen gerangschikt van de hoogste in antioxidant niveaus.

Stroke Prevention

De beste behandeling voor een beroerte is preventie. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om te helpen voorkomen dat de kans op een beroerte. Rook niet, eet een gezonde en evenwichtige voeding en regelmatig sporten. Het verhogen van voedingsmiddelen met een hoog anti-oxidanten kan een lange weg in het voorkomen van beroertes, alsmede het versnellen herstel tijd als je wel een slag te gaan. Een gezond dieet om beroertes te voorkomen bevat fruit, groenten, noten, volle granen en natriumarme levensmiddelen. Je moet ook proberen om vetrijke voedingsmiddelen en voedingsmiddelen te vermijden met grote hoeveelheden calorie├źn. Het hebben van een jaarlijkse check-up is een belangrijke preventieve gezondheidszorg maatregel tegen beroertes.

Stroke Warning Signs

Als u een van de volgende symptomen hebt, kan dit betekenen dat u een beroerte en moet gaan naar een meldkamer onmiddellijk: plotselinge zwakte of gevoelloosheid in de armen, gezicht of benen, of aan een kant van het lichaam; verwardheid of moeite met spreken; problemen met het gezichtsvermogen of verlies van het gezichtsvermogen van een of beide ogen; duizeligheid en verlies van evenwicht; of plotselinge ernstige hoofdpijn zonder bekende reden.