Warning Signs van dementie

Dementie is een aandoening die het verlies van vele mentale functies reasoning, geheugen en denken veroorzaakt. Het is vaak zeer ernstig en kan het leven van een persoon en de manier waarop hij volledig veranderen of ze communiceert met de wereld. Dementie is een symptoom dat kan worden veroorzaakt door veel ziekten waaronder Alzheimer, ernstige depressie en drugsmisbruik. Hoewel dementie niet kan worden genezen, zijn er tal van behandelingen beschikbaar om de symptomen te beheersen. Vroege opsporing is echter belangrijk, dus bewust worden van de verschillende waarschuwingssignalen is essentieel voor een succesvolle behandeling.

Memory Loss

Geheugenverlies is de eerste en meest voorkomende teken van dementie. Het gaat meestal vergeten dingen die gebeurden gewoon een tijdje geleden. Het verschil tussen dementie en gewoon normale vergeetachtigheid is het laatste meestal gaat u herinneren de vergeten stukje informatie later. Mensen met dementie vergeten recente herinneringen en nooit krijgen ze terug.

Taalproblemen

Sommige mensen met dementie zal moeite met spreken en taal hebben. Ze kunnen woorden die ze gebruikt om te weten of in plaats daarvan gebruik van de verkeerde woorden in de verkeerde context vergeten. Patiënten met dementie vinden het vaak moeilijk om te communiceren in de eerste plaats, dus compounding het probleem met taalproblemen kan ze nog meer het gevoel afgesloten van mensen om hen heen.

Dagelijkse functies worden aangetast

Uitvoeren van dagelijkse taken kan moeilijk zijn voor een persoon met dementie. Wegzetten wasserij kon onmogelijk worden, omdat ze niet meer weet hoe om kleren te vouwen, of ze kunnen vergeten dat ze al een taak hebt voltooid. Misplaatsen artikelen is ook gebruikelijk. Aanbrengen van de telefoon in de koelkast en andere soortgelijke misplaatsen van objecten is een zeker vuur waarschuwing dat er iets mis kan zijn.

Desoriëntatie

Vele malen, mensen met dementie vinden zichzelf te verdwalen in gebieden die zij gebruikt om vertrouwd te zijn. Ze misschien vergeten hoe naar de supermarkt te navigeren of hoe je thuis. De tijd kan door elkaar gegooid worden zo goed, dus een persoon misschien niet eens beseffen dat ze verlieten hun huis en kregen naar een bepaalde locatie, waardoor het moeilijk is om terug naar huis als ze eenmaal daar aankwamen.

Drastische veranderingen in de persoonlijkheid

Mensen met dementie kunnen tal van emotionele veranderingen vertonen. Zo kan de patiënt stemming drastisch veranderen in korte tijd. Hij of zij kan rustig het ene moment en boos de volgende verschijnen. Prikkelbaarheid en achterdocht zijn ook gemeenschappelijke persoonlijkheidskenmerken die zichzelf kunnen vertonen wanneer ze voorheen niet aanwezig.

Verminderde Oordeel

Mensen met dementie vertonen meestal slecht beoordelingsvermogen als het gaat om de besluitvorming. Dementerenden kan zelfs de eenvoudigste dingen te vergeten, waardoor ze slechte beslissingen die hen kan zetten in een positie van ongemak of zelfs gevaar te maken.